Η επιστήμη αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 3 απίστευτα πράγματα που χαρίζουν χρόνια στους άντρες
Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν πως για να ζήσει κανείς πολλά χρόνια θα πρέπει να προσέχει τη διατροφή του, να απέχει από κάποιες κακές συνήθειες, να έχει καλή ψυχολογία και να αθλείται, αλλά η επιστήμη έρχεται να μας δώσει σήμερα τα 3 καθόλου συνηθισμένα πράγματα που χαρίζουν χρόνια στους άντρες...


Η επιστήμη σου λέει να... χαζεύεις γυναικεία στήθη! Κι όμως είναι αλήθεια! Κοιτάζοντας γυναικεία στήθη αποκτάς θετική ψυχολογία, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Columbia. Μάλιστα, οι μελετητές κατέγραφαν τα συναισθήματα και έπειτα τις επιπτώσεις που έχει η θέαση στο συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος, για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με στεφανιαία νόσο αύξησαν τη σωματική τους δραστηριότητα κατά 37%, ενώ το ίδιο συνέβη και σε αυτούς με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μην ξεχνάς όμως το σεξ. Μια μελέτη στο BMJ διαπίστωσε ότι το σεξ θα μπορούσε να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας ενός άντρα κατά 50%. Εκτός όλων των άλλων, το σεξ απελευθερώνει την σεροτονίνη (γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας) που έχει την ιδιότητα να σε κάνει να νιώθεις γενικά καλύτερα. Αυτό μεταφράζεται σε 3 με 8 χρόνια παραπάνω ζωής.

Κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε. Και φυσικά δεν μιλάμε για την υπογεννητικότητα. Μια μελέτη στο Journal of Epidemiology & Community Health διαπίστωσε πως οι άντρες που έχουν παιδιά ζουν κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερα σε σχέση με τους άτεκνους μετά τα 60 και 8 μήνες παραπάνω μετά τα 80. 


Από το Blogger.