Βγάζεις selfie; Τότε μάλλον έχεις τάσεις ψυχοπάθειας
Καθημερινό κομμάτι της ζωής μας έχουν γίνει οι selfie, αλλά όπως φαίνεται, οι επιστήμονες έδωσαν μία άλλη εξήγηση πέρα από εκείνη του "μου αρέσω όπως είμαι και βγαίνει προς τα έξω"...


Σύμφωνα με νέα έρευνα ψυχολόγων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, η εμμονή των αντρών με τις selfies μπορεί να αποτελεί τυπικό γνώρισμα ψυχοπάθειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες που πόσταραν πιο συχνά selfies ήταν και αυτοί που έλαβαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ αντι-κοινωνικής συμπεριφοράς. Επίσης, όσοι επεξεργάζονταν τις φωτογραφίες τους για να φαίνονται πιο ελκυστικοί επιδείκνυαν σημάδια ναρκισσισμού και αυτο-αντικειμενοποίησης. 

"Οι άντρες που δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους το συντομότερο δυνατό είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σημάδια ψυχοπάθειας, όπως η παρορμητικότητα και η έλλειψη ενσυναίσθησης. Η παρορμητικότητα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ψυχοπαθή", συμπληρώνει καθηγητής της παραπάνω έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 800 άντρες ηλικίας 18 έως 40 ετών και τους χορήγησαν ειδικά ερωτηματολόγια προς αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πόσο συχνά δημοσιεύουν selfies και αν επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους πριν τις ποστάρουν.
Από το Blogger.