Το WTF της εβδομάδας: Το τραγούδι Macarena μπορεί να σου σώσει τη ζωή! (video)
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, έρχεται να μας αποδείξει πως ο ρυθμός του διάσημου τραγουδιού μπορεί να σε βοηθήσει σε μία πολύ σημαντική στιγμή...


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το διάσημο τραγούδι μπορεί να σε βοηθήσει στο να κάνεις τεχνητή αναπνοή ασκώντας, με τον σωστό τρόπο, θωρακικές συμπιέσεις ακολουθώντας τον ρυθμό του. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, έκαναν μια έρευνα η οποία συνέκρινε το ρυθμό και το βάθος των συμπιέσεων που εκτελούσαν 164 μαθητές σε ειδικές κούκλες μέσα σε δύο λεπτά. Ας δούμε αναλυτικά τί συμβαίνει στο συγκεκριμένο πείραμα:

Αρχικά οι μαθητές χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Στην πρώτη δεν δόθηκε κάποιος εξωτερικός ρυθμός, στη δεύτερη ομάδα δόθηκε μια εφαρμογή κινητού με μετρονόμο και στην τρίτη δόθηκε η εντολή να τραγουδούν το Macarena από μέσα τους, το οποίο έπρεπε αποδεδειγμένα να γνωρίζουν.

Αν αναρωτιέσαι τον λόγο που διάλεξαν αυτό το τραγούδι, πρέπει να ξέρεις πως πέρα από το γεγονός πως είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια στον κόσμο,  έχει ως ρυθμό 103beats ανά λεπτό, ιδανικός για την εκτέλεση του ρυθμού συμπίεσης. Έτσι λοιπόν ακολούθησαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Το 91% αυτών που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή του μετρονόμου και το 74% αυτών που τραγουδούσαν πέτυχαν 100 με 120 συμπιέσεις το λεπτό, ενώ από την πρώτη ομάδα μόλις το 24% κατάφερε να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Οι δύο πρώτες ομάδες λοιπόν είχαν πολύ καλύτερη απόδοση.

Τα επίσημα συμπεράσματα έδειξαν ότι το πιο χρήσιμο εργαλείο είναι η εφαρμογή με τον μετρονόμο ωστόσο κατέληξαν επίσης και στο ότι να τραγουδάς το Macarena από μέσα σου είναι εξίσου βοηθητικό σε περίπτωση που δεν έχει κανείς ένα τέτοιο εργαλείο στη διάθεσή του. Τώρα λοιπόν ξέρεις!


Από το Blogger.