Το "Smart" είναι ένας έξυπνος κάδος που κάνει ανακύκλωση για εσένα
Μια τετραμελής ομάδα δημιούργησε το SMART κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ...


Πιο συγκεκριμένα, το "Smart" αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Πρόκειται για μια πρωτότυπη, καινούργια μέθοδο, η οποία επικεντρώνεται στην πηγή. Δηλαδή τα διάφορα στάδια ανακύκλωσης των απορριμάτων. 

Αναλυτικότερα, με  την χρήση τεχνητής νοημοσύνης ο "έξυπνος" κάδος αντιλαμβάνεται το υλικό του ανακυκλώσιμου απορρίμματος και με μηχανική κίνηση το απορρίπτει ή το συλλέγει στον αντίστοιχο κάδο, ενώ τα απορρίμματα που δεν συγκαταλέγονται σε κάποια κατηγορία, επιστρέφουν σε ένα ξεχωριστό κάδο και συλλέγονται εκεί.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως με την χρήση αισθητήρα τύπου SONAR, η συσκευή μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία κάθε κάδου σε ένα κέντρο ελέγχου, ενώ παράλληλα, με χρήση αισθητήρα η συσκευή μπορεί να καταγράψει τον χρήστη που χρησιμοποίησε το σύστημα πιστώνοντάς του πόντους ανακύκλωσης. Οι προσωπικοί η εταιρικοί πόντοι που κερδίζονται μπορούν να αξιοποιηθούν ως κριτήριο για ανταποδοτικά οφέλη όπως για παράδειγμα, μείωση δημοτικών τελών, εκπτώσεις στην τοπική αγορά και άλλα.

Ήδη, η ομάδα του SMART βρίσκεται σε συνεννόηση με διάφορους δήμους στην Αττικής ώστε ο "έξυπνος" κάδος να ενταχθεί σε κάποιοι πιλοτικό πρόγραμμα.


Από το Blogger.