Το είδαμε κι αυτό! Στην Κίνα έχουν εφαρμογή που προβλέπει τα κουνούπια
Ερευνητές στη Μεγάλη Βρετανία ανέπτυξαν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ότι πλησιάζει κουνούπι...


Η νέα αυτή υπηρεσία, κατηγοριοποιεί τον πληθυσμό των εντόμων σε μια δεδομένη περιοχή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων κλιμάκων. Μάλιστα, η αρχική ιδέα της υπηρεσίας, είναι να σώσει ζωές στις χώρες που μαστίζονται από ελονοσία, μια νόσο που μεταδίδεται από μολυσμένα κουνούπια.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ειδικεύονται στη μηχανική μάθηση, δημιούργησαν τη νέα εφαρμογή, η οποία λειτουργεί και στα πιο απλά κινητά τηλέφωνα. Πιο συγκεκριμένα, το νέο αυτό σύστημα, αναλύει τους ήχους του περιβάλλοντος και εντοπίζει το θόρυβο των κουνουπιών που πλησιάζουν απειλητικά και βγάζει έγκαιρα ένα προειδοποιητικό σήμα. Έτσι, ο χρήστης έχει το νου του και να τα αποφύγει ή να τα σκοτώσει, αν είναι δυνατό.

Η "πρόβλεψη για τα κουνούπια" (έτσι ονομάζεται η εφαρμογή) κατηγοριοποιεί τον πληθυσμό των εντόμων σε μια περιοχή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων κλιμάκων (δηλαδή λίγα, μέτρια, πολλά και πάρα πολλά) το οποίο αντιπροσωπεύεται από τα αντίστοιχα χρώματα: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο.Από το Blogger.