Τα microgreens διεκδικούν μια θέση στη διατροφή σου - Όσα πρέπει να γνωρίζεις
Αν είσαι οπαδός της υγιεινής διατροφής, είναι σίγουρο πως έχει ακούσει για την ύπαρξη των microgreens. Αν πάλι όχι, είναι μία καλή ευκαιρία να ξανασκεφτείς όσα καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα οφέλη που σου παρέχουν...


Σύμφωνα με το medinova.gr, τα microgreens είναι αρωματικά χόρτα, που βρίσκονται στην πρώτη τους φάση, δηλαδή μεταξύ της βλάστησης και της εμφάνισης των πρώτων φύλλων. Έχουν απίστευτη γεύση, ενώ μπορούν να σου προσφέρουν μία όμορφη νότα χρώματος στο πιάτο σου. Παρά το μικρό τους μέγεθος, συγκεντρώνουν ένα σύνολο θρεπτικών συστατικών υψηλού επιπέδου σε σχέση με τα πιο ώριμα λαχανικά. Μάλιστα, είναι πολύ εύκολο το να τα αναπτύξει κανείς στον κήπο του, μιας και μπορούν να καλλιεργηθούν σε ποικίλες τοποθεσίες, όπως σε υπαίθριους χώρους, σε θερμοκήπια, ακόμα και στο περβάζι σου.

Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες παράγονται με σπόρους από τις ακόλουθες φυτικές οικογένειες:

Kραμβοειδή: Κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο, ραπανάκι και ρόκα
Αστεροειδή: Mαρούλι, έλατο, σταμναγκάθι και ραδίκι
Σελινοειδή: Aνηθος, καρότο, μάραθο και σέλινο
Αμαρυλλιδοειδή: Σκόρδο, κρεμμύδι, πράσα
Αμαρανθοειδή: Αμάραντος, κινόα, σέσκουλο, τεύτλα και σπανάκι
Κολοκυνθοειδή: Πεπόνι, αγγούρι και κολοκύθα
Τα δημητριακά, όπως το ρύζι, η βρώμη, το σιτάρι, το καλαμπόκι και το κριθάρι, καθώς και τα όσπρια, όπως τα ρεβίθια, τα φασόλια και οι φακές, αναπτύσσονται μερικές φορές και σε microgreens.

Δες εδώ πώς θα καλλιεργήσεις τα δικά σου microgreens
Από το Blogger.