Όχι στην ζάχαρη; Δες πώς θα την αντικαταστήσεις
Αν έχεις αποφασίσει να κόψεις την ζάχαρη, αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στα γλυκά και τις γλυκές γεύσεις, τότε ήρθε η ώρα να φτιάχνεις μόνη/ος σου σπιτικά επιδόρπια και να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με άλλα γλυκά υλικά...


Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει το shape.gr, καλό είναι να προτιμήσεις να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με φυσικά υλικά. To μέλι δεν είναι απλά ένα γλυκαντικό, αλλά σαν τροφή συγκρινόμενο με τη ζάχαρη, θεωρείται καλύτερο για τον οργανισμό, καθώς δεν ανεβάζει με τον ίδιο τρόπο το ζάχαρο στον οργανισμό, οπότε για να το πούμε απλά “καίγεται” πιο εύκολα.

Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζεις πως μαύρη φυσική ζάχαρη είναι εξίσου σημαντική διατροφική αλλαγή. Πρόκειται για τον συνδυασμό κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας και περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης.

Το ήξερες ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης; Μάλιστα, αποτελούν ακόμα μια επιλογή ιδανική για τις φορές που θέλεις να καταναλώσεις κάτι γλυκό, είτε σκέτα είτε σαν μέρος ενός σνακ.
Από το Blogger.