Ο νέος Τιτανικός θα σκίζει ξανά τις θάλασσες από το 2022 (video)Το ακριβές αντίγραφο του πλοίου που έγινε συνώνυμο της λέξης "ναυάγιο" θα σαλπάρει ξανά το 2022, μετά από την ιδέα του Αυστραλού μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της εταιρείας Blue Star Libe, Clive Palmer, να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο του διασημότερου πλοίου στον κόσμο.

Ο δεύτερος Τιτανικός, θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι, σχεδόν έναν αιώνα μετά από την τραγωδία που παρέσυρε στον θάνατο 1523 από τους 2.223 επιβάτες του πρώτου Τιτανικού. Οι μόνες του διαφορές θα είναι ότι πρόκειται να είναι 4 μέτρα μακρύτερο με το συνολικό του μήκος να αγγίζει τα 270 μέτρα και το ύψος του να φτάνει τα 53 μέτρα. 

Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει πρώτα ένα ταξίδι δύο εβδομάδων από το Ντουμπάι στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, σύμφωνα με το MSN. Αρχικά, το Titanic II, είχε προγραμματίσει το παρθενικό του ταξίδι μέσα στο 2018, αλλά όπως αναφέρει το BBC, κάτι τέτοιοι δεν έγινε λόγω οικονομικών διαφωνιών. Πλέον οι εργασίες συνεχίζονται και το συνολικό κόστος κατασκευής του πλοίου, πρόκειται να αγγίξει το μισό εκατομμύρια δολάρια.


Από το Blogger.