Νιώθεις πως σου λείπει ενέργεια; Δες τι μπορεί να φταίειΗ αίσθηση της κόπωσης, δεν είναι σπάνια στην εποχή μας και σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αιτία αυτής της αίσθησης, είναι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής που κάνουμε. Οι ειδικοί προτείνουν να δώσεις προσοχή στους παρακάτω παράγοντες που σχετίζονται με αυτό.


ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Μπορεί οι πατάτες στο αγαπημένο σου club sandwich να έχουν υπέροχη γεύση και μαζί με το ψωμί να γίνονται οι αγαπημένη σου συνήθεια, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν πως το πρόχειρο φαγητό σου δημιουργεί κούραση. Πιο συγκεκριμένα, το σώμα σου χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια από επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πράγμα που σημαίνει πως αμέσως μετά το φαγητό, λογικό να αισθανθείς κούραση και να πέφτεις κυριολεκτικά σε λήθαργο. Και γενικότερα, κάτι παρόμοιο ίσως παρατηρήσεις μετά από κάποια βαριά γεύματα. Αν τότε, θέλεις μετά το φαγητό να πάρεις έναν υπνάκο, τότε αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σου είναι απασχολημένο με το να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες που μόλις πρόσθεσες στον οργανισμό σου.

ΥΠΝΟΣ

Η απλή λογική. Χωρίς αμφιβολία, ο ύπνος δεν είναι μόνο σημαντικός επειδή σε ξεκουράζει αλλά και επειδή σου δίνει ενέργεια. Έτσι λοιπόν, όταν το σώμα δεν κοιμάται αρκετά τη νύχτα, τότε δεν είναι σε θέση αν ανταποκριθεί με τον τρόπο που απαιτείται. Γι' αυτό καλό είναι να βεβαιωθείς ότι από εδώ και πέρα κοιμάσαι αρκετά τη νύχτα.

ΚΑΦΕΣ

Μπορεί ο πρωινός σου καφές να είναι ο αγαπημένος σου, αλλά πρέπει να ξέρεις πως οι υπερβολικές ποσότητες καφέ μπορεί να σου δημιουργήσουν υπνηλία. Εάν δηλαδή συνεχίσεις να πίνεις καφέ όλη την ημέρα, θα καταστρέψεις τις δύο πιο σημαντικές ορμόνες του οργανισμού σου, την κορτιζόλη και την ανδρεναλίνη. Με αποτέλεσμα να οδηγηθείς στην κόπωση. Ίσως πρέπει να δοκιμάσεις και να κόψεις ένα φλιτζάνι καφέ τουλάχιστον την ημέρα.

ΑΓΧΟΣ

Όλοι αντιμετωπίζουμε άγχος σε καθημερινή βάση, αλλά η υπερβολική πίεση που μπορεί να υποβάλλουμε τον οργανισμό μας, το μόνο που θα πετύχει είναι να μας προκαλέσει κούραση. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο εγκέφαλός μας, κατά την διάρκεια του άγχους, καταναλώνει πολλή ενέργεια, κάτι που τον αναγκάζει να απελευθερώνει αδρεναλίνη, η οποία είναι πολύ απαραίτητη. Ο διαλογισμός και οι βαθιές αναπνοές είναι τα πιο σημαντικά σου εργαλεία.
Από το Blogger.