Νέα έρευνα σου δίνει 4 λόγους που το φιλί κάνει καλό στην υγεία σου
Η Dating Coach και ειδική στις σχετίσεις Madeleine Mason, πρόσφατα πραγματοποίησε μία έρευνα στην οποία παρουσιάστηκαν τα οφέλη ενός φιλιού στην σωματική, αλλά κι ψυχική μας υγεία...


Πιο συγκεκριμένα, μέσω της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, αποδείχθηκε πως ένα φιλί είναι μια οικεία χειρονομία και βοηθάει στην εμβάθυνση της αγάπης και της σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και οξυτοκίνη απελευθερώνονται όταν φιλάμε, ειδικά φιλώντας με αισθησιακό τρόπο. Αυτές οι ορμόνες μαζί μας κάνουν να νιώθουμε καλά, καθώς μειώνουν τα επίπεδα άγχους και αυξάνουν την ικανοποίηση της σχέσης. Συλλογικά το κάνει να φιλάει ένα αρκετά υγιές πράγμα που κάνει. 

Κι όμως, το φιλί ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Παρόλο που μπορεί να σκεφτείτε ότι η διάδοση του σάλιου μέσα από το φιλί μπορεί να είναι μη υγιεινή στην πραγματικότητα είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουμε με τα χέρια μας από ότι τα φιλιά.

Η έρευνα επίσης επισημαίνει πως το φιλί μπορεί να είναι αποτελεσματικό ώστε να σας καθησυχάσει, μειώνοντας το άγχος και σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος επειδή μειώνει την κορτιζόλη και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ενώ παράλληλα ένα από τα αποτελέσματα της έρευνας σημειώνει πως τα χείλη μας περιέχουν αιμοφόρα αγγεία που διαστέλλονται όταν φιλτράρουμε και σύμφωνα με τον Ryan Neinstein, MD, πλαστικό χειρουργό στη Νέα Υόρκη, "το αίμα κατευθύνεται προς το πρόσωπο και μακριά από το υπόλοιπο σώμα, χαμηλά στην καρδιά με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. "

Φιληθείτε λοιπόν! Κάνει καλό!
Από το Blogger.