Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα οφέλη της καρύδας στην υγεία της καρδιάς
Μια πρόσφατη ανάλυση 60 ερευνών που είχαν δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition αποκαλύπτει πως η καρύδα έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς...


Πιο συγκεκριμένα, παρόλο που η καρύδα περιέχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά ακόμη και από το βούτυρο, οι ερευνητές αναφέρουν πως περισσότερο από το 50% των συγκεκριμένων κορεσμένων λιπαρών, είναι λαυρινικό οξύ.

Η έρευνα αναφέρει πως το λαυρινικό οξύ τείνει να αυξάνει ακόμη περισσότερο τη καλή χοληστερόλη, κάτι που σημαίνει πως περιορίζει τον κίνδυνο να εμφανίσει κανείς καρδιακά προβλήματα. Συνεχίζοντας, η ερευνητές επισημαίνουν πως το υπόλοιπο των κορεσμένων λιπαρών που εμπεριέχονται στην καρύδα, φαίνεται πως έχει ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης.

Στο τέλος της έρευνας σημειώνεται πως δυστυχώς, υπάρχουν πολλές θεωρίες που υποτιμούν τα θρεπτικά οφέλη της καρύδας. Έτσι λοιπόν, οι επιστήμονες καταλήγουν στο ότι αν σας αρέσει η γεύση της καρύδας μπορείτε να την καταναλώσετε ως σνακ και να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας με φυσικούς τρόπους.
Από το Blogger.