Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως το sexting κάνει καλό στις σχέσεις
Το sexting έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στη σύγχρονη εποχή και συχνά συνδέεται λανθασμένα με το ευκαιριακό σεξ και τις επαφές με αγνώστους μέσω social media. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει πως το sexting είναι δημοφιλές και στα κανονικά ζευγάρια και μάλιστα έχει καταφέρει να τονώσει την ερωτική τους ζωή...


Σύμφωνα λοιπόν με μία έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική ιστοσελίδα DrEd.com με τη συμμετοχή 2.000 αντρών και γυναικών, όσο περισσότερο sexting συνηθίζει να κάνει ένα ζευγάρι, τόσο καλύτερη είναι η ερωτική του ζωή και κατ' επέκταση πιο ευτυχισμένη η σχέση του. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι από τους συμμετέχοντες που έστελναν καθημερινά σεξουαλικά γραπτά μηνύματα στο έτερον ήμισυ, το 61% ήταν απόλυτα ικανοποιημένο στον ερωτικό τομέα. 

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο askmen.com, δεν χρειάζεται να επιδίδεσαι κάθε μέρα σε sexting με τη σύντροφό σου καθώς από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που έκαναν sexting σε εβδομαδιαία βάση, το 42% εξ αυτών δήλωσε ευτυχισμένο σεξουαλικά, ενώ από εκείνους που επιδίδονται στο "σπορ" μηνιαίως, το 33%.

Ο σύμβουλος σχέσεων Paul Hokemeyer συμβουλεύει: "Το sexting λειτουργεί προς όφελος της ερωτικής ζωής του ζευγαριού γιατί οδηγεί τους δύο παρτενέρ να εκκρίνουν ορμόνες που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία. Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει γιατί η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων και ημίγυμνων ή γυμνών φωτογραφιών διεγείρει τον εγκέφαλο, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι το μεγαλύτερο όργανο του σεξ δεν είναι τελικά τα γεννητικά όργανα, αλλά ο εγκέφαλος.

Από το Blogger.