Να γιατί πρέπει πάντα να καλύπτεις την κάμερα από το κινητό ή το λάπτοπ σου
Η αλήθεια είναι πως πολλά έχουν γραφτεί για το πόσο ασφαλές είναι να έχουμε γύρω μας συνεχώς συσκευές με κάμερες, όπως κινητά ή υπολογιστές. Λίγοι όμως γνωρίζουν πραγματικά πόσο εύκολα αυτές οι συσκευές μπορούν να παραβιαστούν με αποτέλεσμα κάποιοι να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία σας, αλλά και να έχουν "εικόνα" από κάθε στιγμή της ζωής σας...


Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο jenny.gr, to 2016 o James Comey, πρώην διευθυντής του FBI, έδωσε μία ομιλία στο Kenyon College όπου εξομολογήθηκε πως έχει καλυμμένες με ταινία τις κάμερες στους υπολογιστές του. Αν ένας διευθυντής του FBI το κάνει αυτό, λογικά θα είναι σωστό και θα πρέπει να τον μιμηθούμε όλοι. Σωστά; 

Την ίδια στιγμή, η Washington Post ανέφερε πως το FBI μπορεί να ενεργοποιήσει κρυφά την κάμερα ενός υπολογιστή ( χωρίς φυσικά να ανάψει το φωτάκι που δείχνει πως η κάμερα γράφει ) και έχει χρησιμοποιήσει αυτή τη τεχνική κυρίως για τρομοκρατικές υποθέσεις ή στις πιο σοβαρές εγκληματολογικές έρευνες. Και ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα; Ότι τo FBI μπορεί να ενεργοποιήσει την κάμερα του υπολογιστή σας χωρίς να το ξέρετε. Βέβαια αν το μοναδικό σας έγκλημα είναι το να ακούτε τραγούδια στο Youtube, να βλέπετε σειρές ή έστω να σερφάρετε στο διαδίκτυο, τότε δεν αντιμετωπίζετε κανένα μα κανένα άγχος στην καθημερινότητά σας.

Παράλληλα, ένα άρθρο σχετικά με την διαδικτυακή επιδημία hacking στο The Atlantic περιγράφει το Remote Access Tool ως ένα software που επιτρέπει σε έναν τρίτο να παρακολουθήσει έναν υπολογιστή και να ψάξει από μηνύματα, μέχρι το ιστορικό, να βγάλει φωτογραφίες την οθόνη του υπολογιστή ή πολλές φορές να χακάρει τη webcam και να βγάλει φωτογραφίες το οτιδήποτε υπάρχει στην άλλη πλευρά. Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι εφικτό.

Θα ήταν λοιπόν μία καλή ιδέα να καλύψουμε την κάμερα του κινητού μας αρχικά; Σύμφωνα με το PSafe Blog, "Επειδή τα smartphones μας είναι πιο ευέλικτα και ταξιδεύουν παντού μαζί μας, είναι ακόμα μεγαλύτερος στόχος για τους χάκερς να τα παραβιάσουν. Έτσι κι αλλιώς, αφού χακάρουν μία κάμερα, μπορούν να δουν πολλά περισσότερα απ' ότι μέσα από ένα λάπτοπ.".


Από το Blogger.