Μήπως τελικά το να πηγαίνουμε στο γραφείο μαζί με τον σκύλο μας κάνει καλό;
Αυξάνεται σιγά σιγά ο αριθμός των εταιρειών που μιμούνται το παράδειγμα επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Google και η Amazon, που εδώ και χρόνια έχουν υιοθετήσει ένα pet friendly εργασιακό περιβάλλον και επιτρέπουν οι εργαζόμενοι να φέρνουν τα κατοικίδια τους στη δουλειά...

Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος ερευνών έχουν δείξει ότι η παρουσία κατοικίδιων στη δουλειά αυξάνει συνολικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Μάλιστα, ενδεικτική είναι η έρευνα που έγινε το 2012 στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπου μελετήθηκε η συμπεριφορά εργαζομένων όταν τους επετράπη να έχουν μαζί τους στη δουλειά, τους σκύλους τους. 

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά μιας και σύμφωνα με την έρευνα, μέσα σε μία εβδομάδα είχαν μειωθεί τα επίπεδα άγχους κατά 11% σε όλους τους υπαλλήλους που έπαιρναν στη δουλειά το κατοικίδιό τους, σε αντίθεση με αυτούς που άφησαν τους τετράποδους φίλους τους στο σπίτι.

Φύγαμε λοιπόν και από Δευτέρα όλοι μαζί με τα κατοικίδιά μας δίπλα στο γραφείο. Εξάλλου όλοι θέλουμε μία γλυκιά παρέα στην δύσκολη καθημερινότητα της δουλειάς.
Από το Blogger.