Μην φοβηθείς αλλά έρχεται το τέλος του μπέικον και είναι επίσημο!Η πρώτη αντίδραση της κλιματικής αλλαγής έρχεται να χτυπήσει εσένα που λατρεύεις το μπέικον. Όπως φαίνεται, η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν φέρνει μόνο κυκλώνες στην Ελλάδα κι αλλαγές στην καθημερινότητα και στις συνήθειες των ανθρώπων, αλλά οι ερευνητές είναι πια σίγουροι για το πρώτο κακό που θα σε βρει.


Μία σχετική έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, η άνοδος της θερμοκρασίας έχει αλλάξει δραματικά τις διατροφικές συνήθειες και τον μεταβολισμό πολλών ζώων που εκτρέφονται από τους ανθρώπους με σκοπό την κατανάλωσή τους. Όπως αναφέρει η έρευνα, τα ζώα που φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί περισσότερο είναι τα γουρούνια και αυτό γιατί ο χοίρος, όσο περισσότερο ζεσταίνεται, τόσο λιγότερο πεινάει.

Πιο συγκεκριμένα, ένα γουρούνι που υποσιτίζεται δεν παράγει αρκετές ποσότητες πρωτεΐνης, με αποτέλεσμα, το ανοσοποιητικό του σύστημα να μη θωρακίζεται επαρκώς, αλλά και η σωματική του ανάπτυξη να μην αγγίζει τα επιθυμητά επίπεδα. Η έρευνα σημειώνει πως τα γουρούνια σήμερα είναι λιγότερο γόνιμα απ' ό,τι ήταν χθες και είναι πολύ πιθανό να γεννήσουν λιγότερα, αλλά και μικρότερα και ασθενέστερα γουρουνάκια απ' αυτά που γεννούσαν μέχρι χθες. Αυτά με τη σειρά τους θα παράγουν ακόμα λιγότερη πρωτεΐνη και το πρόβλημα θα επιδεινώνεται από γενιά σε γενιά.

Μπορεί να μην είναι το τέλος του κόσμου, όπως το είδαμε σε ταινίες και σειρές, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να φωνάξεις ένα "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ" και να τρέξεις να σώσεις το μπέικον του πλανήτη για εσένα. Ειδικά εκείνο που έχει για παρέα και τα υπόλοιπα υλικά που συνδυάζουν ένα λαχταριστό burger.
Από το Blogger.