Η επιστήμη σου δίνει έναν καλό λόγο για να πίνεις ούζο
Χωρίς αμφιβολία, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ουζάκι τώρα το καλοκαίρι. Εσύ ήξερες όμως πως το ούζο (με μέτρο φυσικά), μπορεί να κάνει καλό σε πολλά σημεία της καθημερινότητάς σου;


Το ούζο εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε αλκοόλ, έχει και περίπου 284 θερμίδες ανά 100 ml, άρα χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή του και για λόγους σωματικούς βάρους. Αυτό όμως που δεν ήξερες, είναι πως ο γλυκάνισος που περιέχει το ούζο, χαρίζει το χαρακτηριστικό άρωμα και γλαύκωμα στο ούζο, περιέχει οργανικές χημικές ουσίες οι οποίες ονομάζονται τερπένια που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν, τα τερπένια, εμφανίζουν ισχυρά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλονται πολλές ασθένειες. Παράλληλα, τα τερπένια είναι γνωστό ότι παρεμποδίζουν την οξείδωση της "κακής χοληστερίνης". 

Πειράματα, επίσης, έδειξαν ότι προστατεύουν το ήπαρ, δρουν κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και επομένως συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του έλκους και ανακουφίζουν ασθενείς με νόσο του Crohn βελτιώνοντας την κλινική τους εικόνα και μειώνοντας τη φλεγμονή.
Από το Blogger.