Γιατί οι γυναίκες μετανιώνουν μετά από ένα one night stand;
Ακόμη και αν το One Night Stand φαίνεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό και απολαυστικό, οι περισσότερες γυναίκες συνήθως, την επόμενη ημέρα το μετανιώνουν...

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, οι γυναίκες δεν μένουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από το one night stand sex. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ρώτησαν 263 ανθρώπους ηλικίας 19-37 σχετικά με το αν έχουν μετανιώσει κάποια σεξουαλική τους εμπειρία. Περίπου το 35% των γυναικών εξέφρασαν την απογοήτευση τους σε σύγκριση με τους άντρες, ενώ μόνο το 30% των γυναικών δήλωσαν πως έμειναν ικανοποιημένες από τις one night stand σεξουαλικές επαφές τους, ενώ το 50% των αντρών δήλωσαν πως έμειναν επίσης ευχαριστημένοι. 

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη έρευνα, αποδείχθηκε πως το το 80% των γυναικών απέρριψαν τις πρόσφατες προτάσεις για σεξ χωρίς δεσμεύσεις και αυτό διότι οι περισσότερες ανησυχούσαν περισσότερο για μια πιθανή εγκυμοσύνη, για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και για μια πιθανή λανθασμένη αντίληψη της εικόνας τους η οποία συχνά συνδέεται με το one night stand sex.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ερευνητές, συμβουλεύουν πως υπάρχουν βασικές θεμελιώδης διαφορές οι οποίες συνδέονται με την ψυχολογία του κάθε ατόμου. Οι γυναίκες κυρίως τείνουν να αντιμετωπίζουν το σεξ ως έναν τρόπο να αποκτήσουν παιδιά με έναν ιδανικό σύντροφο δίπλα τους. Όπως είναι λοιπόν λογικό, ένα one night stand δεν μπορεί να προσφέρει σε μια γυναίκα κάτι από αυτά.

Από την άλλη όμως, για τους άντρες τα αποτελέσματα του σεξ χωρίς δεσμεύσεις δεν είναι τόσο προβληματικά και για το λόγο αυτό το αναζητούν περισσότερο σε σύγκριση με τις γυναίκες.
Από το Blogger.