Γιατί μια γυναίκα δεν μπορεί να γίνει επιστήμονας; Ένα συγκλονιστικό τηλεοπτικό σποτ που σπάει τα στερεότυπα (video)Η Αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon δημιούργησε ένα διαφημιστικό σποτ που περνάει δεκάδες μηνύματα κατά των κοινωνικών στερεοτύπων που επηρεάζουν την πορεία των γυναικών...

Στο βίντεο παρακολουθούμε την ανάπτυξη ενός κοριτσιού από την πολύ μικρή ηλικία του μέχρι που γίνεται έφηβη. Το κορίτσι περιπλανιέται μέσα από τη φύση, εξετάζει, ζώα, δημιουργεί, ασχολείται με την αστρονομία και χτίζει έναν πύραυλο με τον μεγαλύτερο αδελφό της. Όμως από όλους γύρω της ακούει ατάκες που δεν την ενθαρρύνουν να ασχοληθεί με τις επιστήμες. Χαρακτηριστικά ακούγονται στο βίντεο σχόλια όπως "Ποιο είναι όμορφο κορίτσι μου;" "Μην λερώσεις το φόρεμα σου" και "Να είσαι προσεκτική με αυτό...Γιατί δεν αφήνεις να το κάνει αυτό ο αδερφός σου καλύτερα"

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαφήμιση δείχνει πως τέτοιου είδους δηλώσεις αποθαρρύνουν ένα κορίτσι από το δρόμο που θα επιθυμούσε να πάρει και το οδηγούν να ασχολείται με άλλα θέματα... Το τηλεοπτικό σποτ τελειώνει με το εξής ερώτημα: "Δεν είναι καιρός να της πείτε ότι είναι και έξυπνη;"
Από το Blogger.