Γιατί κάποιοι φορούν αυτή τη μάσκα όταν προπονούνται; (video)
Ίσως έχεις δει κάποιον να φοράει μια τέτοια μάσκα όταν τρέχει στο δρόμο, μιας και είναι αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. 


Το νέο fitness gadget ονομάζεται Elevation Training Mask και προσομοιάζει σε επίπεδο αναπνοών τις συνθήκες που θα βρει ένας αθλητής προπονούμενος σε μεγάλο υψόμετρο. Πιο συγκεκριμένα, η μάσκα αυτή, δημιουργεί την λεγόμενη "πνευμονική αντίσταση", μειώνοντας τη ροή του εισπνεόμενου αέρα οδηγώντας τους πνεύμονές σου να εργαστούν σκληρότερα.

Αν θεωρείς πως δεν υπάρχει κάποιο όφελος σε αυτό συγκεκριμένα, τότε πρέπει να γνωρίζεις πως σύμφωνα με τους ειδικούς,  χρήση της μάσκας αναγκάζει τον αθλούμενο να εκτελεί πληρέστερες και βαθύτερες αναπνοές, οδηγώντας το αποτέλεσμα της προπόνησης στη μέγιστη αποδοτικότητα αντοχής. Επίσης, μειώνει στο μισό ένα χρονοβόρο και κοπιαστικό πρόγραμμα. 

Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο fitness gadget, κατάφερε να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Αναλυτικότερα,  υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως ακόμη και αν η ιδέα της μείωσης του εισερχόμενου οξυγόνου ακούγεται διασκεδαστική, εντούτοις, για κάποιον αθλούμενο που δεν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα αντοχής, η νοητή "μεταφορά" του σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου, ενέχει πολλούς κινδύνους, τόσο για το αναπνευστικό όσο και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Από το Blogger.