Εσύ το ήξερες; Τα μανιτάρια σε χορταίνουν περισσότερο από το κρέαςΜία νέα μελέτη έρχεται να δείξει πως τα μανιτάρια όχι μόνο αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να αντικαταστήσει το κρέας, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν παράλληλα μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, κόβοντας την πείνα με αποτέλεσμα να σε χορταίνουν περισσότερο από το κρέας. 


Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite, ανέφερε τις διαφορές στον κορεσμό της πείνας συγκρίνοντας τα μανιτάρια με το κρέας για μια διάρκεια 10 ημερών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα,  όταν το πρωινό γεύμα περιέχει μανιτάρια το άτομο αισθάνεται πιο χορτάτο και πεινάει λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια της έρευνας, η Δρ. Joanne Slavin και οι συνεργάτες της, σχεδίασαν ένα 10ήμερο πρόγραμμα διατροφής που περιελάμβανε λευκά μανιτάρια Agaricus bisporus και κρέας. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, κατανάλωναν δυο φορές την ημέρα είτε ψιλοκομμένα μανιτάρια είτε μοσχαρίσιο κρέας με μόλις 7% λιπαρά. Οι μερίδες είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν την ίδια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

Τελικά, τα αποτελέσματα έδειξαν διαφορά στα ποσοστά κορεσμού μεταξύ της κατανάλωσης μανιταριών και κρέατος. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν λιγότερη πείνα, μεγαλύτερη πληρότητα και μειωμένη προοπτική κατανάλωσης μετά από ένα πρωινό γεύμα με τα μανιτάρια.
Από το Blogger.