3 λαχανικά που μπορούν να κάνουν θαύματα και να σου χαρίσουν ομορφιάΣε άρθρο του medinova.gr, διαβάσαμε πρόσφατα για μία σειρά από λαχανικά τα οποία πραγματικά μπορούν να κάνουν θαύματα, αρκεί να τα εντάξεις στην διατροφή σου.


Χωρίς αμφιβολία, ακόμη και αν χρησιμοποιείς τα πιο ακριβά καλλυντικά και κάνεις τις πιο ακριβές κούρες ομορφιάς, αν η διατροφή σου δεν είναι ισορροπημένη και υγιεινή, ίσως να μην καταφέρεις και πολλά. Όπως διαβάζουμε στο medinova.gr, τα παρακάτω τρία λαχανικά μπορούν να κάνουν το δικό τους θαύμα στην ομορφιά σου, αρκεί να τα προσθέσεις στα γεύματά σου.

Κόκκινη πιπεριά

Είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης των λευκών αιμοσφαιρίων που περιορίζουν τον αριθμό των βακτηρίων και μικροβίων στο σώμα. Με μία καλή ποσότητα, μπορείς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να κάνεις τον εαυτό σου λιγότερο επιρρεπή σε λοιμώξεις. Η κόκκινη πιπεριά επίσης, έχει την ικανότητα να προστατεύει το δέρμα από τις ρυτίδες.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι είναι ένα βασικό συστατικό στα περισσότερα ζυμαρικά και ασιατικά πιάτα. Μπορείς να υπολογίζεις στα ιατρικά του οφέλη όχι μόνο για την υγεία αλλά και για το δέρμα σου δεδομένου ότι πρόκειται για ένα συστατικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα στην ευγενόλη. Με τη βοήθεια της ευγενόλης, ο βασιλικός, αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό στα καρκινικά κύτταρα του τραχήλου της μήτρας, ενώ επίσης ο βασιλικός μειώνει όλες τις καρκινογόνες επιδράσεις στο σώμα.

Μελιτζάνες

Αποτελούν το μέσο που δίνει στο δέρμα σου μία λεία και λαμπερή εμφάνιση. Οι μελιτζάνες περιέχουν, ένα ειδικό αντιγηραντικό συστατικό που ονομάζεται νασουνίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το βαθύ πορφυρό χρώμα τους. Η συγκεκριμένη ουσία, εμποδίζει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, καθώς μειώνει την παροχή αίματος που απαιτείται για να πολλαπλασιαστούν, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τις ελεύθερες ρίζες από την είσοδό τους στον εγκέφαλο και την καταστροφή των νευρώνων που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας για την ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Από το Blogger.