Το βιβλίο της εβδομάδας από τις Εκδόσεις Ψυχογιός | "Το χελιδόνι του Βορρά" από την Ισμήνη ΜπάρακληΊσως και όλα αυτά να μην είναι τίποτα, παρά μονάχα μια ιστορία. Και αν αυτή η ιστορία είχε μιλιά θα έλεγε.... "Θάνατος δεν υπάρχει".

Το μυθιστόρημα της Ισμήνης Μπάρακλη μας μεταφέρει στην Αθήνα του 1982. Εκεί θα γνωρίσουμε την Δάφνη. Μία δυναμική αρχιτέκτονα, η οποία με αφορμή τη συνάντηση με τον μεγάλο έρωτα των φοιτητικών της χρόνων, θα γυρίσει τον χρόνο πίσω. Θα δει αναμνήσεις της ζωής της, θα συναντήσει ανθρώπους που την σημάδεψαν και θα δει να συμβαίνουν μπροστά της στιγμές που της έδωσαν τον έναυσμα να καταφέρει όσα της άξιζαν. Μπορεί όμως και όχι...

Δεν κατάφερα ποτέ να αναγνωρίσω την γραφή της Ισμήνης Μπάρακλη, ως ένα ακόμη συγγραφικό δημιούργημα. Όχι! Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό μαγικό φίλτρο που μπορεί να μην το βλέπουμε μπροστά μας, αλλά κάνει θαύματα με τα μικρά του ξόρκια που βρίσκονται στις σελίδες του βιβλίου.

Όχι... δεν θα μάθεις να κάνεις μαγικά για να αλλάξεις την ζωή σου. Η Ισμήνη Μπάρακλη, μας χάρισε το μυστικό της ζωής ή όπως σίγουρα θα της αρέσει να λέει και εκείνη... Το μυστικό για τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου. Τον θάνατο. 

"Για ποιο χρόνο μιλάς;" μου είπε, "το σύμπαν είναι άχρονο, κι όλα μέσα του συγχρωτίζονται απολύτως συνδεδεμένα αναμεταξύ τους, παρελθόν, παρόν, μέλλον, εσύ, εγώ, ο άλλος, όλοι εμείς που είμαστε ένα".

Λίγο αργότερα φτάνουμε στην Μακεδονία. Αρχές του προηγούμενου αιώνα. Εκεί, δυο  αδέρφια, με τα χέρια φυτεμένα στο μνήμα του πατέρα τους, ορκίζονται να πάρουν εκδίκηση. Λίγο καιρό αργότερα, ένα κορίτσι, λέει "αντίο" στον πατέρα του όταν τον στέλνουν εξορία.

"Γιατί να έρχομαι περαστική για τόσο λίγο;" μόλις που πρόλαβα να τον ρωτήσω.

Η ιστορία "πλέκει" τις ζωές των παιδιών που θα γνωρίσουν δειλούς και ήρωες, εχθρούς και φίλους. Και όλα αυτά γιατί; Μα το απαντά η ίδια η συγγραφέας...

"Μα για την ύπαρξη", μου απάντησε, αλλά είχε κιόλας φύγει....

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Δες περισσότερα εδώ

Ακολούθησε τις Εκδόσεις Ψυχογιός στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram
Από το Blogger.