Ταξίδι στα πιο εντυπωσιακά θέατρα στον κόσμοΈρευνες έχουν δείξει πως μία βραδιά σε ένα θέατρο μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά όσο και μία επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο. Πόσο μάλλον, μία επίσκεψη σε ένα από τα εντυπωσιακά θέατρα. Εκεί τότε μιλάμε για ψυχοθεραπεία και διασκέδαση....


Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την Γαλλία και από το Palais Garnier. Το εντυπωσιακό της συγκεκριμένης όπερας είναι το ταβάνι το οποίο διαθέτει ( όσο παράξενο και αν σας φαίνεται έτσι όπως το διατυπώνουμε ). Κι όμως, το ταβάνι που βλέπετε στην φωτογραφία, μπορεί να είναι μία από τις καινούριες δημιουργίες του οικοδομήματος, αλλά καθώς το επεξεργάζεται κανείς, παρατηρεί πως συνδυάζει τουλάχιστον τέσσερις σκηνές από διάσημες όπερες γύρω από έναν κλασικό και αριστοκρατικό πολυέλαιο. 


Ο πολυέλαιος από την άλλη έχει και καλλιτεχνική σημασία μιας και κάνοντας μία αναδρομή στο 1896, μάθαμε πως πως είχε πέσει σε έναν εργαζόμενο και η συγκεκριμένη πτώση έδωσε το έναυσμα στον Gaston Leroux να γράψει " Το φάντασμα της Όπερας ".Συνεχίζουμε το ταξίδι μας και θα κάνουμε μία στάση στην Αυστρία. Εκεί θα δείτε κάτι άκρως εντυπωσιακό, μιας και όπως βλέπετε ήδη στις φωτογραφίες, μιλάμε κυριολεκτικά για μία θαλάσσια σκηνή. Seebühne ονομάζεται η τοποθεσία που σημαίνει στα γερμανικά, θαλάσσια σκηνή, μιας και το θέατρο κυριολεκτικά επιπλέει. Η σκηνή χτίστηκε το 1950 και φιλοξενεί όλα τα έργα.


Πριν κάνουμε το ταξίδι μας και στην Ελλάδα, θα πετάξουμε μέχρι την Αμερική. Εκεί λοιπόν, θα περιηγηθούμε στο Fox Theatre Detroit. Μπορεί να έπεσε σε παρακμή κάμποσα χρόνια, αλλά η φήμη του αποκαταστάθηκε και ζει πάλι τις εποχές του 1928 που το αποκαλούσαν " Ο πιο μεγαλοπρεπής ναός της ψυχαγωγίας στον κόσμο. "


Τέλος θα επιστρέψουμε στα δικά μας εδάφη και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα μας και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Χτίστηκε με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. με σκοπό να φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις γι’ αυτό και ονομάστηκε Ωδείο. Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, άρχισε η αναστήλωσή του και οι θέσεις των θεατών επενδύθηκαν με πεντελικό μάρμαρο και η ορχήστρα με πλάκες από μάρμαρο Υμηττού. Το Ωδείο χρησιμοποιείται, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Από το Blogger.