Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέσηΜία έρευνα που έγινε από καθηγητές ψυχολογίας αμερικανικών πανεπιστημίων δείχνει πως το μυστικό για μία υγιή χαρούμενη σχέση που θα αντέξει στον χρόνο δεν βρίσκεται ούτε στην ευφυΐα του συντρόφου που επιλέγεις, ούτε η εξωτερική του εμφάνιση. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όλα εξαρτώνται από αυτό που η έρευνα αποκαλεί "συντροφική αξία" του κάθε ατόμου, η οποία διαμορφώνεται σε σύγκριση με όλους τους άλλους πιθανούς συντρόφους που μπορεί να βρει ένα άτομο. 

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην έρευνα, πως τα προβλήματα στις σχέσεις προκύπτουν από κάτι που το αποκαλείται "διαφορά συντροφικής αξίας" και μάλιστα σημειώνουν πως όλα αποκαλύπτονται με έναν μαθηματικό τύπο που δείχνει πως όταν θεωρείς πως ο σύντροφος που βρήκες αξίζει και κυρίως αν δεν θεωρείς πως είναι υποδεέστερος σε σχέση με το άτομό σου και τα θέλω σου, τότε αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να συνάψεις μαζί του μία μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση. Έτσι, όπως είναι φυσικό, μειώνονται οι πιθανότητες αναζήτησης άλλων ερωτικών συντρόφων και της απιστίας, ενώ μειώνεται και το άγχος που δημιουργεί η σκέψη πώς κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος καλύτερος σύντροφος για σένα.
Από το Blogger.