Γιατί όλοι φλερτάρουν μέσω chat; Πόσο έχει καταργηθεί το face2face flirting;
Μία βραδινή έξοδο με φίλες και φίλους, ίσως είναι η καλύτερη τροφή που μπορεί να δώσει σε έναν αρθρογράφο το θέμα του επόμενου άρθρου του. Αυτό ακριβώς λοιπόν συνέβη μετά από μία βραδινή έξοδο, όπου όλοι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κανείς πια δεν φλερτάρει face 2 face.

Και είναι απόλυτα λογικό, μιας και στις ημέρες μας, όλα γίνονται μέσα από μία οθόνη. "Γιατί να μην γίνεται και το φλερτ;", θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Από το facebook μέχρι το Instagram, από το Badoo μέχρι και το Grindr, ο δρόμος του φλερτ έχει αλλάξει και γίνεται πια ηλεκτρονικός, αλλά και πιο βολικός.

Διότι χωρίς καμία αμφιβολία, το άγχος του πρώτου ραντεβού ή του φλερτ στο πρόσωπο που σου αρέσει, δεν μπορείς να το έχεις στον ίδιο βαθμό όταν δεν σε βλέπει και απλώς διαβάζει ένα μήνυμά σου. Όλα πια θέλουμε να τα κάνουμε πιο εύκολα για την καθημερινότητά μας, χωρίς όμως να σκεφτόμαστε πως η πραγματικότητα σβήνει και παίρνει την θέση της η ηλεκτρονική πραγματικότητα.Έτσι λοιπόν, έχοντας ήδη καθίσει σε γνωστό μαγαζί της Νέας Σμύρνης με την παρέα μου, αποφασίσαμε να κοιτάξουμε για λίγο γύρω μας και πιο συγκεκριμένα την διπλανή μας παρέα. Αυτό που διαπιστώσαμε, σίγουρα μας φάνηκε "ένα με την πραγματικότητα", αλλά και παράλληλα ανούσιο, μιας και ένας από τους άντρες της διπλανής παρέας, φλέρταρε με κάποια από το facebook, συζητώντας παράλληλα με τα υπόλοιπα άτομα της παρέας του, όσα απαντά.

Φυσικά και πήρα το θάρρος να τον ρωτήσω και να καθίσω μαζί του, για να μάθω καλύτερα τον τρόπο που φλερτάρει και επίσημα μπορώ να πω ότι απεχθάνομαι. Ο Κωνσταντίνος ήταν μόλις 25 χρονών και δηλώνει πως πάντα φλερτάρει μέσα από το facebook. "Βλέπω μία ωραία κοπέλα σε μία φωτογραφία και της στέλνω ένα μήνυμα. Ακόμη και αν δω ότι η τοποθεσία που έχει δηλώσει μπορεί να είναι και στο ίδιο μαγαζί με εμένα. Από το να πάω να της μιλήσω εκεί, θα είναι πολύ πιο εύκολο να της στείλω μήνυμα. Το να "φάω άκυρο" δεν θα με πειράξει τόσο αν το διαβάσω, από το να το δω να γίνεται μπροστά μου".


Αξίζει να σημειωθεί πως και εμείς παλιότερα φλερτάραμε, μέσω των SMS, αλλά σίγουρα είχαμε ήδη δει κάποιον ή κάποια που μας άρεσε, είχαμε πάρει το θάρρος να του μιλήσουμε και να του ζητήσουμε τον αριθμό του για να ξεκινήσει ένα φλερτ πριν το πρώτο ραντεβού. Το συμπέρασμα εκείνης της βραδιάς όμως είχε να κάνει με την αμεσότητα. Το chat προσφέρει μία αμεσότητα διαφορετική, λιγότερο ψυχοφθόρα και αγχωτική από εκείνη του face 2 face flirting. Και όλα φυσικά έχουν να κάνουν γύρω από ένα "διαβάστηκε".

Μήπως η τόση αμεσότητα που προσφέρει μία φωτογραφία ή ένα ηχητικό μήνυμα, έχουν κάνει τις σχέσεις μας να πηγαίνουν μπροστά τόσο γρήγορα ή ακόμη και να τελειώνουν τόσο γρήγορα; Παλιότερα περίμενες να μιλήσετε στο τηλέφωνο για να ακούσετε ο ένας την φωνή του άλλου για δεύτερη φορά, ενώ παράλληλα κοιτούσες και τον χρόνο που μιλήσατε. Και όπως και να το κάνουμε το 8.49' όλοι το "χτυπήσαμε" στην πρώτη συνομιλία. Περίμενες να δεις το άτομο στα ραντεβού, ενώ τώρα πια, μία selfie είναι αρκετή για να πεις ''Τον είδα και σήμερα.''

Άραγε η αμεσότητα αρχίζει να καταστρέφεται; Και αν ναι, πώς μπορούμε να την σώσουμε; Ή μάλλον..... Είμαστε ικανοί να την σώσουμε;
Από το Blogger.