Στη φυλή Χούνζα οι άνθρωποι ζουν πάνω από 100 χρόνια (video)
Στα βουνά των Ιμαλαίων στο βορειότερο σημείο της Ινδίας, ζει ένας λαός ο οποίος λέγεται πως έχει βρει το μυστικό της μακροζωίας, η φυλή Χούνζα. Εκεί, οι άνθρωποι ζουν μέχρι και 145 ετών. Κι όμως δεν πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας. Στη φυλή Χούνζα, θα βρεις γυναίκες που είναι 80 ετών και μοιάζουν με 40 και άλλες που έχουν γεννήσει στα 60 τους.

Όπως διαβάζουμε στο jenny.gr, η διατροφή της φυλής Χούνζα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη λιτότητα. Στην κοιλάδα, τρώνε μόνο δυο γεύματα την ημέρα και το πρώτο είναι στις δώδεκα το μεσημέρι. Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος της διατροφής τους αποτελείται από σπόρους: κριθάρι, κεχρί, το φαγόπυρο και το σιτάρι. Οι άνθρωποι της φυλής, τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά και τα περισσότερα από αυτά είναι ωμά, ενώ καταναλώνουν μια φορά την εβδομάδα κρέας, αλλά κατά κύριο λόγο καταναλώνουν ψάρια.

Ένα άλλο μυστικό της φυλής Χούνζα για την υγεία και τη μακροζωία είναι η καθημερινή και για μεγάλο χρονικό διάστημα σωματική δραστηριότητα. Οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, στα βουνά και στον καθαρό αέρα. Έχουν επίσης τη συνήθεια να εργάζονται με σταθερούς ρυθμούς, χωρίς να αγχώνονται. Αυτό τους βοηθάει να έχουν ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην εξαντλούνται. Στα διαλείμματα τους κάνουν διαλογισμό και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, με αποτέλεσμα αποφορτίζονται και να αποκτούν τη χαμένη τους ενέργεια. 
Από το Blogger.