Header Ads

Σήμερα μαγειρεύουμε ριζότο με προσούτο και αρακά



Ριζότο. Ένα από τα καλύτερα γεύματα που μπορείς να ετοιμάσεις για ένα γρήγορο μεσημεριανό τραπέζι και σου δίνει τόσες πολλές επιλογές στα υλικά που μπορείς να διαλέξεις για να το συνδυάσεις.

Θα χρειαστείς:

1/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πατημένη
1/2 κούπα ρύζι
1/2 κούπα αρακά
2 1/4 κούπες ζωμό κότας
2 κουταλιές της σούπας καρότο ψιλοκομμένο
5 φέτες προσούτο
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλε το ζωμό κότας να βράσει. Μέχρι να βράσει ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν πρόσθεσε το ρύζι και τσιγάρισε για 5 λεπτά.

Πάρε μισό φλιτζάνι από το ζωμό κότας κι αφού το ρίξεις στο τηγάνι ανακάτευε συνεχώς μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει. Στη συνέχεια πρόσθεσε ακόμα μισό φλιτζάνι και μόλις το απορροφήσει πρόσθεσε ακόμα ένα μισό.

Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά συμπλήρωσε στο τηγάνι το ζωμό που έχει περισσέψει μαζί με τα καρότα και το αρακά. Άφησε τα να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Πρόσθεσε την παρμεζάνα, το προσούτο σε μικρά κομμάτια και το σπανάκι κι αφού ανακατέψεις σέρβιρε το ριζότο με λίγο θυμάρι!

Καλή απόλαυση!

Από το Blogger.