Header Ads

Σήμερα μαγειρεύουμε σούπα με πατάτες και σπαράγγια




Αν είσαι από εκείνους που δεν τρώνε σπαράγγια, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες γιατί με αυτή τη συνταγή θα κολλήσεις σίγουρα...


Θα χρειαστείς:

1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
1 1/2 ποτήρι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι νερό
500 γραμμάτια σπαράγγια καθαρισμένα

Εκτέλεση:

Το πρώτο βήμα είναι να κρατήσεις τα 3/4 από τα σπαράγγια σου στην άκρη.

Τα υπόλοιπα σπαράγγια μετέφερε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και άφησε τα να βράσουν. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει χαμήλωσε τη φωτιά και αφού κλείσεις με ένα καπάκι, άφησε τα υλικά σου να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Αν σε αυτό το διάστημα δεις ότι το νερό τελειώνει μπορείς να συμπληρώσεις. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες χτύπα τη σούπα στο μπλέντερ και σέρβιρε!

Σε κάθε πιάτο βάλε μια ικανοποιητική ποσότητα από κομμένα σπαράγγια!


Από το Blogger.