Κέρδισε τον πόλεμο των θερμίδων αυτά τα Χριστούγεννα με τον πιο εύκολο τρόποΤο πνεύμα των Χριστουγέννων μας ανοίγει την όρεξη και οι σοκολάτες και τα γλυκά δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι. Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα Christmas cake βρίσκονται μόνιμα στο γιορτινό τραπέζι. Μαζί με όλα αυτά όμως, οι θερμίδες παραμονεύουν και το www.thisisjustlife.gr σου δίνει κάποιες συμβουλές για να μην πάρεις πολλά κιλά αυτή την περίοδο....

Αρχικά πρέπει να συμφωνήσουμε πως όλα είναι μέσα στο μυαλό. Άρα δεν πρέπει να σκεφτείς πως την περίοδο των διακοπών, δεν πρέπει να τηρήσεις τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας, πόσο μάλλον το πρωινό. Επίλεξε ένα πρωινό με πρωτεΐνες που θα σου δημιουργήσει αίσθημα κορεσμού για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα.

Μην πας ποτέ σε κάποια βραδινό κάλεσμα με άδειο στομάχι. Θα θέλεις στο τέλος να φας ότι βρεις μπροστά σου και όπως όλοι ξέρουμε, οι βραδινές απολαύσεις είναι εκείνες που θα μείνουν για αρκετό καιρό στο σώμα σου. Καλό είναι επίσης να βάλεις μικρές ποσότητες στο πιάτο σου. Προσπάθησε να φας λίγο απ’όλα. Έτσι θα δοκιμάσεις και θα απολαύσεις όλες τις γιορτινές γεύσεις, χωρίς στερήσεις.

Είναι πολύ πιθανό φίλοι και συγγενείς να σε πιέσουν για να γεμίζεις συνεχώς το πιάτο σου. Το "ΟΧΙ" όμως δεν είναι κακό. Προσπάθησε να έχεις τον αποκλειστικό έλεγχο στο τι θα φας και μην παρασύρεσαι, ενώ τα αναψυκτικά και η σόδα δεν είναι και τόσο φίλοι σου. Πιες αρκετή ποσότητα νερού. Θα σου δημιουργήσει το αίσθημα κορεσμού και βέβαια δεν θα σε επιβαρύνει με "άχρηστε θερμίδες".


Από το Blogger.