Header Ads

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Γιάννης Παπαμιχαήλ στον Χρήστο Κωνσταντίνου: "Δεν είμαι κατά να αναβιώνουν στο θέατρο παλιές Ελληνικές ταινίες ή έργα που έχουν σημαδευτεί από τους γονείς μου"Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ μιλά αποκλειστικά στο thisisjustlife.gr και στον Χρήστο Κωνσταντίνου για την Μαρία Κορινθίου, την Κατερίνα Γερονικολού και τις παραστάσεις που πρωταγωνιστούν και θυμάται στιγμές με την μητέρα του Αλίκη και τα ξακουστά ρεβεγιόν που έκανε.

Γιάννη θέλω να μου πεις ποια θεωρείς καλύτερη Μαρία Κορινθίου η Κατερίνα Γερονικολού δηλαδή "Λίζα Πετροβασίλη ή "Κατερινιώ Φουρτουνάκη" στους ρόλους που σφράγισε η μαμά σου κινηματογραφικά;

Δεν μπορώ να σου δώσω μια απάντηση γιατί δεν έχω δει καμία από τις δύο παραστάσεις οπότε δεν έχω άποψη.

Σκοπεύεις να πας να δεις κάποια από τις δύο; 

Κάποια στιγμή ίσως να δω μια από τις δύο, άλλα προς το παρόν όχι. 

Έχεις μιλήσει με την Μαρία Κορινθίου ή την Κατερίνα Γερονικολού;

Όχι ποτέ. 

Τι ακριβώς έχει συμβεί με τους παραγωγούς της παράστασης "Χτυποκάρδια στο θρανίο";

Τίποτα σημαντικό, υπήρχε μια πρόταση συνεργασίας σε αυτό το έργο άλλα με δική τους απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, οπότε πάμε παρακάτω. 

Ισχύει ότι σου προτάθηκε να παίξεις κι εσύ στην παράσταση;

Ναι μου είχε προταθεί να παίξω κάποιον ρόλο άλλα δεν καθίσαμε να το συζητήσουμε  περαιτέρω. Σε ενοχλεί που πολλοί χρησιμοποιούν το όνομα της μητέρας σου η του πατέρα σου;

Κοίταξε να δεις δεν είμαι κατά να αναβιώνουν στο θέατρο παλιές Ελληνικές ταινίες ή έργα που έχουν σημαδευτεί από τους γονείς μου, δεν σημαίνει πως επειδή τους έχουν παίξει αυτοί δεν μπορεί να τους παίξει και κανείς άλλος. Εφόσον το κάνουν και δεν πατάνε πάνω στο ότι το έπαιξε η Αλίκη κι ο Δημήτρης άλλα θα παίξουν τον ρόλο τότε μπορούν να κάνουν ότι θέλουν κι ο κόσμος θα κρίνει. Όχι όμως να εκμεταλλεύονται τους γονείς μου. 

Η Μαρία Κορινθίου είπε πως έγινε ξανθιά για να προσεγγίσει τον ρόλο. Ποια η δική σου άποψη;

Αν το σκέφτηκε έτσι τι να πω εγώ, δεν έχω κάτι. 

Πρόσφατα η Κατερίνα η Γερονικολού απάντησε σε ένα στάτους που είχες αναρτήσει εσύ ο ίδιος στο Facebook πως έχει μια απάντηση για σένα άλλα δεν θα την πει.

Με την Κατερίνα Γερονικολού δεν έχω κάτι και δεν της τα είπαν και καλά. Πρέπει πρώτα να διαβάζει καλύτερα αυτά που γράφω στον τοίχο μου και μετά να απαντάει.

Έχεις σκοπό να κάνεις εσύ ο ίδιος κάτι στο θέατρο για την μαμά σου;

Αυτό είναι ανοιχτό ενδεχόμενο όταν θα υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και εννοώ, οι κατάλληλοι συντελεστές, το σενάριο κι όλα αυτά που είναι πάρα πολύ δύσκολα να βρεθούν, τότε ναι. 

Αν εσύ είχες λόγο στην επιλογή της ηθοποιού θα επέλεγες γνωστή η άγνωστη;

Μάλλον θα πήγαινα στην επιλογή της άγνωστης από την άποψη ότι δεν την ξέρει ο κόσμος και δεν θα κάνει την σύγκριση με προηγούμενες δουλειές της. Θα μπορούσε άνετα να βρεθεί μια κοπέλα που βγαίνει από το Εθνικό η από μια οντισιόν. Θα έβαζα όμως και κάποιους γνωστούς ηθοποιούς και θα έκανα ένα μείγμα. 

Πως ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη σαν άνθρωπος;

Ήταν απλή σαν άνθρωπος η μητέρα μου, και μια τέλεια επαγγελματίας. 

Κάποιοι έχουν πει πως ήταν πολύ σκληρή στην δουλειά της;

Ήταν μια άψογη επαγγελματίας, ένας τελειομανής άνθρωπός που ήθελε όλα να πηγαίνουν ρολόι στην παράσταση της. Στην προσωπική της ζωή ήταν ένας πολύ χαλαρός άνθρωπος. 

Τι θυμάσαι από τις τελευταίες στιγμές της μαμάς σου;

Θυμάμαι την ψυχική της και την σωματική της δύναμη, παρότι ήξερε τι θα συμβεί το αντιμετώπισε με πολύ δύναμη και πολύ υπερηφάνεια.

Η ίδια πότε κατάλαβε ότι θα φύγει;

Εγώ πιστεύω πως τρεις εβδομάδες πριν το είχε καταλάβει.

Σου λείπει;

Πάρα πολύ... 

Και ποια Χριστούγεννα θυμάσαι έντονα μαζί της;

Όλα τα Χριστούγεννα και τις Πρωτοχρονιές γιατί έκανε μοναδικά ρεβεγιόν που μαζευόταν όλος ο καλός κόσμος, οι φίλοι της άρεσε να τους ταΐζει, να τους φροντίζει και να περνάνε καλά. Ήταν μεγάλα γεγονότα της κάθε χρονιάς τα ρεβεγιόν της.


Από το Blogger.