Αν δεν στόλισες ακόμη ένας ψυχολόγος σου εξηγεί γιατί να το κάνειςΣύμφωνα με ψυχολόγους, το να θέλεις να στολίσεις από νωρίς το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι σου αποτελεί ένδειξη πως είσαι ευτυχισμένος και πως μπορείς να βρεις και να νιώσεις πιο εύκολα την ευτυχία σε σύγκριση με τους άλλους.

Όμως, ο ψυχαναλυτής Steve McKeown εξηγεί πως επειδή ζούμε σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι έχουμε γίνει πιο μοναχικοί, πιο απόμακροι, ολοένα και πιο απασχολημένοι από διάφορα πράγματα, το να είναι κάποιος ενθουσιασμένος έστω και με χριστουγεννιάτικα στολίδια, δεν είναι καθόλου κακό, ίσα ίσα είναι κάτι που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο. Να είμαστε δηλαδή ενθουσιασμένοι με μικρά πράγματα, που δίνουν λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή μας!

Μάλιστα, ο ίδιος δίνει και τα συγχαρητήριά του σε εκείνους που στόλισαν από νωρίς, λέγοντας πως σε έναν κόσμο που το άγχος των ανθρώπων είναι μια καθημερινότητα, εκείνοι που θέλουν να έρθουν τα Χριστούγεννα λίγο νωρίτερα, θέλουν απλά να ζήσουν ξανά τα έντονα συναισθήματα που είχαν βιώσει στην παιδική ηλικία. Είναι πιο ευτυχισμένοι και σίγουρα είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι όπως και όταν ήταν μικρά παιδιά.
Από το Blogger.