Header Ads

Σήμερα φτιάχνουμε Παναρισμένο Κοτόπουλο σε μπουκιές



Νόστιμες μπουκιές κοτόπουλου. Τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά. Νοστιμότατες!

Υλικά:

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (1 κουταλάκι του γλυκού)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λειωμένο
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ψίχουλα ψωμιού
1/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα μείγμα μπαχαρικών
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κιλό χωρίς πέτσα και κόκαλα κοτόπουλο, κομμένο σε 2,5 εκατοστών κομμάτια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Πατάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για να στεγνώσουν με χαρτοπετσέτες.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μέσα στο λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το ψωμί, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το μείγμα μπαχαρικών και το πιπέρι. Κομμάτι-κομμάτι, βυθίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα παρμεζάνας ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Βάζουμε τα επικαλυμμένα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ορθογώνιο ταψί. Προσπαθούμε να αφήσουμε ένα μικρό περιθώριο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε ακάλυπτα 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέσα και να βγάλει τα ζουμιά του.







Από το Blogger.