Η Melania Trump κατάφερε και πάλι να προκαλέσει την οργή πολλώνΑν αναρωτιέσαι γιατί δεν βλέπεις αρκετά συχνά την Melania Trump δίπλα στον σύζυγό της και Πρόεδρο των ΗΠΑ, πρέπει να γνωρίζεις πως η ίδια βρίσκεται στην Αφρική.

Η Πρώτη Κυρία, αυτό τον καιρό, κάνει τη πρώτη της περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και για αρκετές μέρες, κατάφερε να αποφύγει τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της ( μιας και αυτά είναι που συνηθίζουν να γράφονται για εκείνη στο twitter ), επιλέγοντας σεμνά outfits και φυσικά αποφεύγοντας τα ακριβά σύνολα και τις ψηλοτάκουνες γόβες.

Τώρα όμως, η Melania κατάφερε να κεντρίσει και πάλι το ενδιαφέρον και φυσικά όχι για καλό λόγο, με την επίσκεψή της στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι στην Κένυα, όπου φόρεσε ένα καπέλο που προκάλεσε την οργή πολλών. 

Πιο συγκεκριμένα, το καπέλο που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία, μπορεί να το έχει δει σε δεκάδες ταινίες εποχής, μπορεί να το έχεις συνδυάσει με τις ανασκαφές, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Το συγκεκριμένο καπέλο, το χρησιμοποιούσαν στα σαφάρι οι αποικιοκράτες που για αιώνες εκμεταλλεύονταν αφρικανικές χώρες. 


Σύμφωνα με τον Guardian, το καπέλο που είναι γνωστό και ως κράνος pith, από τον 19ο αιώνα θεωρείται σύμβολο "καταπίεσης" των αφρικανών από τους αποικιοκράτες και στρατιώτες. Μάλιστα, οδηγοί και ειδικοί στην άγρια φύση αντικατέστησαν το συγκεκριμένο καπέλο εδώ και πολλά χρόνια με λιγότερο αμφιλεγόμενα και πιο άνετα καπέλα.

Το γεγονός πως η Melania φόρεσε ένα καπέλο - σαφάρι για να επισκεφτεί ένα πάρκο προστασίας της άγριας ζωής και μάλιστα το έκανε την ίδια εποχή που ο Donald Trump δέχεται κριτική επειδή έχει χαλαρώσει τους κανονισμούς σχετικά με το κυνήγι και την πώληση ζώων, προκάλεσε την οργή και των οικολόγων και των ζωόφιλων, αφού θεώρησαν απαράδεκτη αυτή την στιλιστική επιλογή της Melania.

Από το Blogger.