Header Ads

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως το λευκό ψωμί δεν είναι και τόσο ανθυγιεινό όσο νομίζαμε




Χωρίς αμφιβολία, το λευκό ψωμί δεν είχε ποτέ την καλύτερη φήμη για την διατροφική του αξία...


Τώρα, μία διατροφολόγος από την Νέα Υόρκη, η Rebecca Elbaum, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις διατροφικές μας απόψεις και να υποστηρίξει πως το λευκό ψωμί δεν είναι τόσο ανθυγιεινό όσο νομίζαμε.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά της, πως μπορεί το ψωμί ολικής αλέσεως να είναι πάντα αυτό που προτείνεται, αλλά σύμφωνα με τις διαιτητικές κατευθυντήριες γραμμές, τα μισά δημητριακά που τρώμε θα πρέπει να είναι ολικής αλέσεως. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα όσα έγραψε: 

"Τα συνολικά αισθήματά μου απέναντι στο λευκό ψωμί δεν είναι κακά! Φυσικά, το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πάντα αυτό που προτείνεται, αλλά σύμφωνα με τις διαιτητικές κατευθυντήριες γραμμές τα μισά δημητριακά που τρώμε θα πρέπει να είναι ολικής αλέσεως. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο όλοι οι υδατάνθρακες που τρώμε να είναι ολικής αλέσεως. Όταν διαλέγεις ψωμί στο super market, επέλεξε εκείνο που έχει τα λιγότερα συστατικά, τα περισσότερα από τα οποία μπορείς να διαβάσεις και να προσφέρεις."
Από το Blogger.