Αντωνία Μιχαήλ: Η νεαρή Κύπρια που βραβεύτηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ
Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πρόσφατα, έγινε η τελετή απονομής των Young Leaders Awards που κάθε χρόνο δίνει η βασίλισσα Ελισάβετ και μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και η Κύπρια Αντωνία Μιχαήλ..


Τα συγκεκριμένα βραβεία, απονέμονται ως ένδειξη αναγνώρισης από τη βασίλισσα της κοινωνικής προσφοράς νεαρών πολιτών από χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νικητές (ηλικίας 18 - 29 ετών) επελέγησαν από μία διαδικασία χιλιάδων αιτήσεων από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας, ενώ οι φετινοί τυχεροί προστίθενται σε ένα δίκτυο 240 Νεαρών Ηγετών που έχουν τιμηθεί από τη βασίλισσα από το 2014, που εγκαινιάστηκε ο θεσμός, και μετά και η φετινή ήταν η τελευταία χρονιά ανάδειξης νέων νικητών.

Οι φετινοί νικητές λοιπόν, αναζήτησαν λύσεις για τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης τροφίμων, της βίας κατά των γυναικών, των παθήσεων ψυχικής υγείας καθώς και των περιορισμών πρόσβασης στην εκπαίδευση. Έτσι, φέτος, ανάμεσα στους τυχερούς ήταν και η Αντωνία Μιχαήλ από τη Λάρνακα της Κύπρου και το βραβείο απονεμήθηκε από την ίδια τη βασίλισσα. Η Αντωνία επιβραβεύθηκε για τη δουλειά της να στηρίζει και να μεταμορφώνει τις ζωές συμπολιτών της αλλά και προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κύπρο.

Από το Blogger.