Συνέντευξη This Is Just Life στον Χρήστο Κωνσταντίνου | Barrice: "Ζούμε στην εποχή όπου ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να διαχειριστεί μόνος το σύνολο της εικόνας του μόνο και μόνο από το κινητό του"
Ένα πραγματικό ταλέντο στο χώρο της μουσικής που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να προσελκύσει το κοινό του με το ιδιαίτερο style του, αλλά και την φωνή του. Ο Barrice μιλά στον Χρήστο Κωνσταντίνου και στο www.thisisjustlife.gr

Barrice ποια είναι τα μουσικά σου ερεθίσματα πάνω στα οποία πατάς για να γράψεις ένα τραγούδι;


Δεν είναι μόνο μουσικά, είναι ιστορίες που ακούω, η που έχω ζήσει εγώ ο ίδιος. Υπάρχουν όμως και κάποιοι καλλιτέχνες που με έχουν σημαδέψει από μικρό, όπως ο Michael Jackson. Επίσης το hip hop που μου άρεσε από την αρχή μέχρι και σήμερα που διανύει την πιο δημιουργική του φάση. Όλα αυτά άλλα και πολλά αλλά είναι επιρροές. Άλλα το βασικότερο μου ερέθισμα είναι η τάση μου να θέλω να επικοινωνήσω με τον κόσμο.Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρώσεις ένα τραγούδι από την πρώτη λέξη που θα γράψεις μέχρι να φύγει για τα ραδιόφωνα;Για να πάρει μια σωστή μορφή τραγουδιού, μπορεί να χρειάζεται έναν μήνα άλλα μπορεί να πάρει και 20 λεπτά. Η παραγωγή του μπορεί να γίνει από 3 μέρες έως και 2 εβδομάδες. Σαν συνθέτης τι πιστεύεις είναι αυτό που θέλει το κοινό;Νομίζω ότι κοινό αυτό που χρειάζεται διαφέρει ανάλογα με την εποχή που ζούμε. Αν με ρωτάς γι'αυτή την περίοδο ο κόσμος χρειάζεται έναν τρόπο να μπορέσει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Δηλαδή έχουμε περάσει μια φάση κρίσης και έντονη στροφή προς το λαικό τραγούδι όπου ο κόσμος έβγαλε τα εσώψυχα του και ταυτίστηκε με τραγούδια τα οποία κάποιες φορές ήταν αντιδραστικά και είχαν μέσα έντονο περιεχόμενο. Αυτό επειδή έρχεται σε έναν κορεσμό νομίζω πως αυτή τη στιγμή πρέπει να πάμε παρακάτω με κάτι καινούργιο.Ποιες κατά την γνώμη σου είναι οι ηλικίες που διαμορφώνουν τον μουσικό χάρτη σήμερα;Νομίζω ότι αυτό ξεκινάει από αρκετά νεαρές ηλικίες μιας και έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, οπότε από 10 - 11 χρονών μπορούν να κάνουν ένα σχόλιο στο youtube και έτσι συμβάλλουν στην διαμόρφωση της παγκόσμιας μουσικής σκηνής . Επίσης από μικρή ηλικία έχουν κινητά και μπορούν να καλούν σταθμούς και να ζητούν τραγούδια κι όλο αυτό πηγαίνει μέχρι τα 35 -40 που ο κόσμος ακολουθεί περισσότερο την μουσική επικαιρότητα. Ο πυρήνας όμως πιστεύω βρίσκεται στα 13 με 27. 


Δηλαδή το ραδιόφωνο η το youtube μπορεί να βοηθήσει πιο εύκολα έναν καλλιτέχνη;Κατά την γνώμη μου για έναν καινούργιο καλλιτέχνη το youtube γιατί είναι στα πάνω του και χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο σημαντικό μέσω προώθησης. Και το ραδιόφωνο έχει δύναμη, άλλα εγώ ψηφίζω youtube και γενικά ίντερνετ.Μια δισκογραφική εταιρία κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει;Αν ενδιαφέρεται για τον καλλιτέχνη τότε μπορεί να βοηθήσει και είναι πάρα πολλά πράγματα που χρειάζονται για μια σωστή καλλιτεχνική πορεία. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν φτιάξει δικές τους ομάδες και συνεργάζονται με τις δισκογραφικές εταιρίες για συγκεκριμένα πράγματα.

Τώρα για έναν καινούργιο καλλιτέχνη δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά με πάρα πολλή δουλειά και προσπάθεια, γίνεται!Ανάμεσα σε ένα πολύ εύκολο εμπορικό τραγούδι κι ένα ποιοτικό εμπορικό τι θα επέλεγες;Τι είναι εμπορικό; Τι είναι ποιοτικό; Έννοιες πολύ υποκειμενικές. Ότι έχει μέσα λεπτομέρεια μπορεί να είναι ποιοτικό αλλά αν δεν έχεις μάθει να την βλέπεις; Θα επέλεγα λοιπόν αυτό που θα μου μιλούσε στην καρδιά άσχετα με αυτά τα κριτήρια. 
Πως έγινε η συνεργασία με την Σάσα Μπάστα στο καινούργιο σου τραγούδι;Η Σάσα είχε ακούσει το κομμάτι έναν χρόνο πριν και της άρεσε , άλλα η ιδέα για να υλοποιηθεί ήρθε λίγο μετά που άρχισε η συνεργασία μου με τον Μάριο Χαπέρη και την Gabi music, και έτσι μπήκαμε στούντιο και το κάναμε μέσα σε μια ώρα.
Τα social media τι ρόλο παίζουν στην εικόνα ενός καλλιτέχνη;Ζούμε στην εποχή όπου ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να διαχειριστεί μόνος το σύνολο της εικόνας του μόνο και μόνο από το κινητό του, οπότε παίζουν τεράστιο ρόλο. Είναι σαν να έχεις μια διαφημιστική εταιρία στο κινητό σου.
Ποιοι τρεις τραγουδιστές κατά την γνώμη σου πιστεύεις πως είναι αυτοί που άλλαξαν την μουσική βιομηχανία τα τελευταία 30 χρόνια στην χώρα μας;Σίγουρα ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένα κομβικό σημείο για την ελληνική μουσική βιομηχανία γιατί νομίζω δεν είχε σημασία σε ποια εταιρία ήταν ή ποιος τον είχε αναλάβει, δεν είχε σημασία τίποτα, είχαν σημασία μόνο τα τραγούδια του και η άμεση επαφή του με τον κόσμο. Το που αυτό επηρεάζει την μουσική βιομηχανία δεν ξέρω αν είναι κάτι που μπορούμε να δούμε τώρα, άλλα σίγουρα το φαινόμενο του, η ύπαρξη του επηρέασε πάρα πολύ πολλούς ανθρώπους κι όχι μόνο μουσικά. Αν πάμε πιο πίσω τυγχάνει κάποιους ανθρώπους να τους έχω γνωρίσει, κι ένας από αυτούς είναι ο Λευτέρης Πανταζής που νομίζω άλλαξε την αντίληψη για την διασκέδαση στα νυχτερινά κέντρα. . Κι όταν λέμε διασκέδαση στα μπουζούκια εννοούμε Πανταζή. Οπότε αυτό έχει μεγάλο κέρδος στον κύκλο εργασιών της μουσικής βιομηχανίας, και το κάνει μέχρι και σήμερα. Το φαινόμενο του Σάκη Ρουβά που είναι ο απόλυτος ποπ σταρ που πέρασε από την ελληνική μουσική βιομηχανία, δεν είχε επαναληφθεί επομένως είναι μοναδικό και αδιαμφισβήτητο. Γυναίκες;Οι τρεις γυναίκες που θα σου πω είναι πολύ κοντά χρονικά.

Η Άννα Βίσση με τον Καρβέλα φυσικά, η Καίτη Γαρμπή που μαζί με τον Φοίβο αλλάζουν τα δεδομένα της ποπ λαικής μουσικής και η Δέσποινα Βανδή επίσης με τον Φοίβο. Αν βάλεις την δισκογραφία από αυτές τις τρεις μπορείς να κάνεις ένα party μια εβδομάδα, οπότε σίγουρα άλλαξε το σκηνικό κι αυτό ήταν καλό για καλλιτέχνες της ποπ σκηνής γιατί μπήκε το ελληνικό στοιχείο με έναν πολύ ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο που μέχρι και σήμερα κρατάει.


Παγκοσμίως;Ο Μichael Jackson είναι σίγουρα ένας από αυτούς που κατείχε το ταλέντο και την δεξιοτεχνία σε ασύλληπτα βαθμό. Ο Justin Timberlake που άφησε το δικό του αποτύπωμα και με έχει επηρεάσει αρκετά. Γυναίκες;Η Μadonna φυσικά, βασίλισσα της ποπ και fashion icon της εποχής. Άλλα και η Beyonce που για μένα είναι η απόλυτη σταρ αυτή τη στιγμή. Δηλαδή αν η Μαντόνα σηματοδότησε μια εποχή 20 χρόνων, μεταγενέστερη σήμερα είναι η Beyonce.
Η Ελλάδα έχει πιο πολλούς καλούς η κακούς τραγουδιστές;Η Ελλάδα έχει πάρα πολύ καλούς τραγουδιστές, όπως και οργανοπαίχτες , καλούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες γενικά. Άλλα είμαστε μια μικρή αγορά και δεν μπορούν να απορροφηθούν όλοι και να πάρουν αυτό που τους αξίζει.
Οι μεγάλοι τραγουδιστές βοηθούν τους νέους ή κρατούν απόσταση;Εμένα η εμπειρία μου, μου λέει ότι βοηθάνε. Ακόμα και μια κουβέντα να κάνεις και να σου πεί ένας έμπειρος καλλιτέχνης δέκα πράγματα είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με το αν είσαι ανοιχτός κι αν κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, για να πάρεις και σωστές απαντήσεις. 

Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον Λευτέρη Πανταζή;Η συνεργασία μας ξεκίνησε πολύ όμορφα με ένα τραγούδι που πήγε 4.500.000 views και εκεί κάπου που αλληλοβοηθηθήκαμε νομίζω ότι του έδωσα κάτι. Και εκείνος όμως με έχει πάντα στο μυαλό του κι όταν με κάλεσε να μιλήσουμε για μια συνεργασία, τον ρώτησα βρε Λευτέρη γιατί το κάνεις αυτό και μου απαντάει γιατί είσαι πατριωτάκι μου, έχω περάσει όλα αυτά που περνάς και θέλω να σε βοηθήσω.


Και η συνεργασία σου με τον Φοίβο πως ήταν;Ο Φοίβος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικοσυνθέτες και παραγωγούς στην Ελλάδα, οπότε μόνο επικοδομητική ήταν η συνεργασία μας, ήμασταν δημιουργικοί, κάναμε δύο δουλειές μαζί και μπορώ να πω ότι πήρα πάρα πολλά απ'αυτό γιατί μου άνοιξε το μυαλό.
Τα σχόλια στο youtube κάτω από τα τραγούδια σου τα διαβάζεις;Ναι, είμαι ο χειρότερος, δεν μπορώ, κάθομαι και τα διαβάζω όλα. Έχεις μπει στην διαδικασία να απαντήσεις σε κάποιο από αυτά; Είμαι στο κάθε φορά. Αλλά Όχι! Έχεις ζηλέψει ποτέ το τραγούδι κάποιου άλλου συναδέλφου σου, μουσικοσυνθέτη ή τραγουδιστή;Χαίρομαι με την επιτυχία των άλλων και όταν ακούω ένα όμορφο τραγούδι που με αγγίζει νέο εμπνέομαι. Η ζήλεια μόνο κακό κάνει.Θα άλλαζες το μουσικό σου ύφος αν σου το ζητούσαν από ένα νυχτερινό κέντρο μόνο και μόνο για να έχεις δουλειά;Όχι δεν θα το έκανα για κανέναν λόγο και πιστευω ότι δεν πρέπει να το κάνει κανένας αυτό. Εκτός κι αν χρειάζεται πολύ τα χρήματα. Εγώ πάντως δεν θα το έκανα.Θα ήσουν θετικός η αρνητικός να συμμετέχεις σε reality επιβίωσης;Θετικός, με τα χίλια θα πήγαινα γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ όλα αυτά.. 
Εμμονές έχεις;Όπως όλοι οι άνθρωποι,έχω κι εγώ. Και μια από αυτές είναι να ακούγονται όλα καλά. Όταν κάτι ξεφεύγει μέσα σε ένα τραγούδι παθαίνω φρίκη. Κι άλλη μία είναι ότι θέλω να τα ελέγχω όλα, αλλά cool, όλα πάνε καλά. 


Τι αγαπάς να μισείς;Θα σου πω το αντίθετο, τι μισώ να αγαπώ, μισώ να αγαπάω τα γλυκά. Τρώω πάρα πολλά γλυκά.Εκτός ορίων τι μπορεί να σε βγάλει;Όταν βλέπω κάποιον να παίζει με την αξιοπρέπεια μου η ακόμα και με την αξιοπρέπεια ανθρώπων που είναι δίπλα μου. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους ανθρώπους κι αυτό είναι η βάση της λειτουργίας μεταξύ μας, ο σεβασμός. Όταν κάποιος δεν με σέβεται με ενοχλεί πάρα πολύ.Και τι σε χαλαρώνει μετά από μια κουραστική ημέρα;Μια ωραία ταινία ή θέατρο, που τα τελευταία τρία χρόνια πρέπει να έχω δει περίπου 100 παραστάσεις.Αν σου γινόταν πρόταση για θεατρική παράσταση τι θα απαντούσες;Αν μου το επέτρεπε ο χρόνος μου και ήταν κάτι που θα μπορούσα να το υποστηρίξω θα το ήθελα πάρα πολύ.Το ενδεχόμενο να φύγεις από την Ελλάδα το έχεις σκεφθεί;Κοίτα επειδή έφυγα από την Ρωσία για να έρθω στην Ελλάδα, δεν μου έχει γεννηθεί η ανάγκη να το ξανακάνω. Να επισκεφθώ κάποιες άλλες χώρες και να μείνω έναν δυο μήνες ίσως, άλλα να φύγω και να εγκαταλείψω την πιο ωραία χώρα του κόσμου δεν νομίζω. Ακόμα και για χάρη μιας καριέρας δεν θα θελα να το κάνω, τον έχω αγαπήσει αυτόν τον τόπο.

Και ποια είναι η πιο κακιά συνήθεια που έχεις και θες να κόψεις;Δύο είναι, το φαγητό το βράδυ και ο ύπνος στις 7 η ώρα το πρωί.


Τι μπορεί να σε φέρει σε αμηχανία;Ένα φλερτ που δεν το περιμένω.Άντρες σου την έχουν πέσει;Εννοείτε.Και πως αντιδράς;Φυσιολογικά. Εξηγώ και όλα καλά.

Με ποια λέξη θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;Cool ένας cool μαχητής.Έχεις κάποιο μότο που κατευθύνει την ζωή σου;Τα όρια μου είναι τα όρια της φαντασίας μου.Ποια είναι η πηγή της έμπνευσής σου;Μα φυσικά η μεγαλύτερη δύναμη στον πλανήτη. Ο έρωτας.Είσαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο;Πολύ.Σε ποιο άτομο θα'θελες να πεις ένα ευχαριστώ;Στην μάνα μου. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;Έρχονται κι άλλα νέα τραγούδια πολύ σύντομα όπως και μια συνεργασία έκπληξη, όπως και εμφανίσεις σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Stay Cool!Barrice σε ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση μας και καλή επιτυχία στα νέα σου σχέδια...Κι εγώ σ'ευχαριστώ, να 'σαι καλά.


Από το Blogger.