Όσα πρέπει να προσέξεις όταν βάζεις αντηλιακό
Καλοκαιρινές εξορμήσεις και η παραλία γίνεται σχεδόν το δεύτερο σπίτι μας. Η θάλασσα, η άμμος και η ξαπλώστρα μας περιμένει να απολαύσουμε αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Τί πρέπει να προσέξουμε όμως όταν βάζουμε αντηλιακό;


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε και να μην ξεχάσουμε ποτέ, είναι να μην χρησιμοποιήσουμε το αντηλιακό που μας έχει περισσέψει από πέρυσι. Η σύστασή του έχει αλλοιωθεί, ενώ η δράση του σχεδόν ανύπαρκτη, μιας και το έχεις αφήσει ατέλειωτες ώρες στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες της παραλίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποτέ δεν διαλέγουμε το αντηλιακό μας, βάσει της μάρκας και του δείκτη προστασίας που διαθέτει. Πάντα πρέπει να προσέχουμε και τον τύπο επιδερμίδας στον οποίο ταιριάζει. Αν για παράδειγμα διαθέτεις μία ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα αντηλιακό χωρίς κάποιο άρωμα, ενώ αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις εκείνο που διαθέτει μία αρκετά κρεμμώδη υφή. 

Η συχνότητα που τοποθετούμε το αντηλιακό μας, παίζει τεράστιο ρόλο. Μην βάζεις ποτέ μόνο μία φορά την ημέρα. Κάθε δύο με τέσσερις ώρες είναι το ιδανικότερο χρονικό διάστημα. Ακόμη και αν είσαι σε σκιά, πρέπει να φορέσεις το αντηλιακό σου. Μην ξεχνάς πως η σκιά μπορεί να σε προστατεύσει από κάποιο έγκαυμα, αλλά μην αγνοείς την ύπαρξη της υπεριώδη ακτινοβολίας.

Καλή διασκέδαση στην παραλία!
Από το Blogger.