Εσύ πρόσεξες την νέα αλλαγή στο Instagram Account σου;
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βγαίνει ανοιχτά απέναντι στο youtube και ο κάθε χρήστης του πασίγνωστου social media, θα μπορεί να δημιουργεί το δικό του "κανάλι" με μία όμως διαφορετική μορφή από τα συνηθισμένα...


Πιο συγκεκριμένα, το Instagram, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει πλέον την ανάρτηση βίντεο διάρκειας έως μιας ώρας, κάτι που θα το καταστήσει καθαρό ανταγωνιστή του YouTube της Google, ιδίως μεταξύ των νέων σε ηλικία χρηστών.

Η νέα κινητή εφαρμογή IGTV του Instagram θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο μεγάλης διάρκειας, κάτι που θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, σε καλλιτέχνες και άλλες διασημότητες με εκατομμύρια ακολούθους να τροφοδοτήσουν το κοινό τους με άφθονο υλικό, ενώ σήμερα τα βιντεοκλίπ τους στο Instagram δεν ξεπερνούν το ένα λεπτό.


"Οι έφηβοι βλέπουν σήμερα 40% λιγότερη τηλεόραση από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Είναι η ώρα το βίντεο να προχωρήσει και να εξελιχθεί", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Κέβιν Σίστρομ, σύμφωνα με το BBC. Ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε πως  στο μέλλον οι δημιουργοί των πιο δημοφιλών βίντεο θα έχουν και οικονομικό όφελος, παίρνοντας ένα μέρος των διαφημιστικών εσόδων, όπως συμβαίνει ήδη στο YouTube. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Instagram θα απαγορεύει την ανάρτηση βίντεο με περιεχόμενο βίαιο, σεξουαλικό ή ρατσιστικό, αν και, όπως παραδέχθηκε ο Σίστρομ, δεν θα υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα εγκρίνει κάθε βίντεο εκ των προτέρων, προτού αυτό "ανέβει στο IGTV.


Από το Blogger.