Συνέντευξη This Is Just Life | Ο Ρήγας Ραυτόπουλος μιλά στον Χρήστο Κωνσταντίνου: "Όλα έχουν το ταβάνι τους και τον κύκλο τους"

Ο Ρήγας Ραυτόπουλος, το πρώην μέλος των Knock Out, μιλά στον Χρήστο Κωνσταντίνου και στο www.thisisjustlife.gr για την ζωή του και την μουσική του πορεία, κάνοντας ένα flashback στην μέρα που ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική και φτάνοντας στο σήμερα...


Πώς ξεκίνησες την πορεία σου στον καλλιτεχνικό χώρο, και ποια η γνώμη σου γι'αυτόν, είναι εύκολος ή δύσκολος;

Αρχές του 2000 ξεκίνησα δειλά δειλά στο χώρο της διοργάνωσης των events στην επαρχία και το εξωτερικό... Κατοικώντας όμως στο Ναύπλιο καθότι είναι η γενέτειρα μου οι κύριες δραστηριότητες μου ήταν άλλες.


Σίγουρα από το 1994, δηλαδή από τα πρώτα μου κιόλας εφηβικά χρόνια δραστηριοποιούμε στο χώρο εστίασης σε νυχτερινά καταστήματα κι όχι μόνο. Έπειτα άνοιξα ένα κατάστημα με ρούχα διότι μέχρι και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο πάθος μου. Μετά ήρθε το δεύτερο κατάστημα μου,και τα ταξίδια στην γειτονική Ιταλία για να παρακολουθώ στενά την μόδα γινόντουσαν όλο και πιο συχνά. Στη συνέχεια άνοιξα ένα beach bar , ένα εστιατόριο με την οικογένεια μου και τέλος πήρα κάποιο ποσοστό σε ένα club της περιοχής. Αξίζει βέβαια να αναφέρω ότι όλο αυτό το διάστημα τα πρωινά δούλευα μαζί με τον πατέρα μου στην οικοδομή. 

Στα μέσα του 2008 δύο λιποθυμίες απο υπερκόπωση με ανάγκασαν να πάρω κάποιες αποφάσεις, έτσι λοιπόν μετά απο πολλές γνωριμίες στο χώρο της showbiz και μια κουβέντα - συμβουλή (που επιτρέψτε μου να την κρατήσω μόνο για μένα) του φίλου μου Κωνσταντίνου Αγγελίδη, και την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ, πήρα την απόφαση να έρθω στην Αθήνα το 2009.


Ξεκίνησα τις συμφωνίες - συνεργασίες ως αποκλειστικός manager με καλλιτέχνες και δυνατά ονόματα στον χώρο.

Στα τελειώματα του 2012 ο πρώην συνεργάτης μου ο Ζανής αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα master tempo στο οποίο ήμουν και manager εκείνη την περίοδο.

Λίγες μέρες αργότερα σταμάτησα κι εγώ την συνεργασία μου με αυτό το συγκρότημα και συνέχισα με άλλους καλλιτέχνες, κρατώντας όμως ακόμα την φιλία μου με τον Ζανή, μετά από δύο μήνες στα τέλη του Νοέμβρη αποφασίστηκε να στηθεί ένα νέο project οι Knock out. Μου έγινε πρόταση να είμαι το δεύτερο μέλος αυτού, και έκατσα το σκέφτηκα πάρα πολύ είναι η αλήθεια, γιατί είμαι τελειομανής σαν χαρακτήρας και ήθελα όταν θα πώ το ναι να είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ανταπεξέλθω κι ότι θα πετύχει.

Τελειώνοντας την απάντηση μου σε αυτή την ερώτηση προσπαθώντας βέβαια να είμαι σύντομος λέω τη γνώμη μου γι'αυτόν τον χώρο. ΔΕΝ είναι ευκολος.


Πότε αποχώρησες από τους Knock out και γιατί;

Επίσημα ανακοινώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2018 πρώτα μέσω των official λογαριασμών μας στα social και έπειτα από τα ΜΜΕ.


Έχω μια θεωρία στην ζωή μου και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, όλα έχουν το ταβάνι τους που λέμε και τον κύκλο τους. Για να γίνω πιο καταναοητός και να μην παρεξηγηθώ, ο χαρακτηρισμός ταβάνι και κύκλος έχει να κάνει από τις προσωπικές σχέσεις με τους εκάστοτε συνεργάτες σου μέχρι και την δισκογραφική σου πορεία.

Πέρασα τόσες ωραίες στιγμές, συγκινητικές και μη, πήρα τόση αγάπη και σεβασμό από τον κόσμο, σημειώσαμε πάρα μα πάρα πολλές επιτυχίες μέσα σε 5 χρόνια που άλλοι καλλιτέχνες προσπαθούν ακόμη. Πετύχαμε στόχους και οι διακρίσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, κι όλο αυτό μου άφησε μια γλυκιά κι άκρως ευχάριστη γεύση που ήμουν βασικό μέλος όλης αυτής της επιτυχίας.

Λίγο πριν αρχίσει η καλοκαιρινή σεζόν περιοδείας του 2017 αποφάσισα να αποχωρήσω απ'το συγκρότημα δίχως να έχω σκεφθεί το επόμενο μου βήμα, γιατί πολύ απλά ένιωσα πως δεν έχει κάτι άλλο να μου προσφέρει αυτό ειδικά αν έχεις πιάσει πολλές φορές την κορυφή στα μουσικά charts μιας ολόκληρης χώρας και δίπλα σε θηρία της μουσικής που έχουν μια καταξιωμένη πορεία δεκαετιών. Οπότε έδωσα λίγο χρόνο στον εαυτό μου να το σκεφθώ να δώ πως δεν είναι μια πρόχειρη απόφαση, και σίγουρα μα μην κρεμάσω τον συνεργάτη μου. Έτσι κατέληξα στην αποχώρηση μου...

Τι κρατάς από αυτή τη συνεργασία;

Μια τεράστια εμπειρία ζωής, την γνωριμία και την φιλία μου με τον Ζανή, το ότι πέτυχα τον σκοπό μου από την επαρχία στην Αθήνα, την απήχηση του κόσμου και την αναγνώριση των κόπων και των θυσιών μου.

Είναι εύκολο για έναν νέο καλλιτέχνη να κάνει επιτυχία και τι χρειάζεται να έχει;

Αν ήταν εύκολο θα κάνανε όλοι. Κατά την ταπεινή μου άποψη θέλει 5 εφόδια-όπλα για να πετύχεις σε αυτό.
Χρειάζεται στομάχι, πίστη στον εαυτό σου, υπομονή, επιμονή και μυαλό να διαχειρίζεσαι σωστά τις εκάστοτε δυσκολίες και περιστάσεις.
<Καλές φωνές έχουν όλοι>Πώς σου φαίνεται που τα τελευταία χρόνια η μουσική στην Ελλάδα υπάρχει κυρίως μέσω youtube;

Όταν όλη η ζωή έχει περάσει στον χώρο του διαδικτύου, μοιραία θα περνούσε και η μουσική.
Έχει τα καλά του και τα κακά του.

Τι σε εξιτάρει πιο πολύ όταν βρίσκεσαι πάνω στο stage;

Το να βλέπεις τον κόσμο να χαμογελάει,και να χορεύει ξεχνώντας έστω και για λίγο τυχόν προβλήματα του και να συνειδητοποιείς πως εσύ είσαι η αιτία.


Ποια είναι η πιο όμορφη και η πιο ακραία πράξη που έχει κάνει θαυμάστρια για σένα;

Χμμ.. όμορφη θα χαρακτήριζα μια κίνηση απο μια κοπέλα στην Κύπρο που την ώρα που τραγουδούσα πάνω στο stage ,μου έφερε ένα τύπου κομποσχοίνι μου το φόρεσε στο χέρι και αφού μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο μου είπε στο αυτί "για να σε προσέχει".
Ακραία  ε... Τώρα αυτό μοιραία είναι λίγο πικάντικο, άλλα δεν θα μπώ σε πολλές λεπτομέρειες.

Χτυπάει η πόρτα του καμαρινιού μου, ανοίγω και μπήκαν δυο κοπέλες μέσα, με κοίταξαν στα μάτια χαμογελώντας, κλειδώνει η μια την πόρτα και βάζει το κλειδί επιδεικτικά μέσα στο φόρεμα της.

Από τις συνεργασίες που έως τώρα έχεις κάνει ποιες ξεχωρίζεις;

Εσύ ξέρεις κάποιον γονιό που να ξεχωρίζει τα παιδιά του. Γιατί κάθε συνεργασία την θεωρούσα ως ένα νέο παιδί μου. 
Δεδομένου ότι έχεις μια ωραία εκκεντρική εμφάνιση ποια είναι η σχέση σου με την μόδα;

Στην δουλειά αυτή που κάνω μετράει και το παραμικρό επάνω σου, θετικά άλλα και αρνητικά.
Οπότε οφείλεις να είσαι ενημερωμένος με την μόδα και γενικότερα τα οutfit σου κι ότι αφορά την παρουσία σου. Κι αν η εμφάνιση μου χαρακτηρίζεται εκκεντρική τότε μ'αρέσει γιατί ξοδεύω πολύ χρόνο στο κομμάτι της ένδυσης όπως προ είπα.

Έχεις δεχθεί ανήθικη πρόταση, κι αν ναι πως αντέδρασες;

Ανήθικη πρόταση δέχεσαι μόνο αν το επιτρέψεις εσύ ο ίδιος. Οπότε όχι δεν έχω δεχτεί.


Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι και τι;

Δεν μου αρέσει να αλλάζω κάτι που έχω επιλέξει εγώ. Και γενικά δεν μετανιώνω ποτέ για ότι έχει συμβεί γιατί όλα για κάποιο λόγο γίνονται.


Η αγαπημένη σου συνήθεια που από μικρός δεν έχεις αλλάξει ποια είναι;

Να ξοδεύω χρήματα στα ρούχα.

Τι σε εκνευρίζει και τι σε χαλαρώνει;

Με εκνευρίζει η αδικία και με χαλαρώνει να πίνω καφέ έξω μόνος μου.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες. Εσένα ποιες είναι οι δικές σου;

Η οικογένεια μου.


Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Ο έρωτας μοιραία θεωρώ είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Αν δεν είσαι καλά εκεί, τότε αυτό βγαίνει και προς τα έξω.


Χωρίς τι δεν μπορείς να ζήσεις;

Δεν μπορώ να ζήσω δίχως να επισκεφθώ την πόλη που μεγάλωσα, το Ναύπλιο.

Ο αγαπημένος σου προορισμός για διακοπές είναι ...;

Διακοπές διακοπές δεν θυμάμαι από πότε έχω να πάω. Όταν έρθει αυτή η ώρα θα σου πω.

Ποια είναι η καθημερινότητα σου;

Συνήθως ξυπνάω νωρίς το πρωί, δεν μ'αρέσει ποτέ να χάνω τη μέρα μου.
Πίνω τον καφέ μου χαζεύοντας τα social μου, παίζω με την Pipi την γατούλα μου, τρώω πρωινό και πάω για γυμναστική. Μετά όλη την υπόλοιπη μέρα κάνω τα ραντεβού για την δουλειά μου. Επίσης αν έχω στούντιο  καταλήγω το βράδυ σπίτι. Δεν βγαίνω ποτέ παρά μόνο αν είμαι καλεσμένος κάπου.

Τα επόμενα σου σχέδια ποια είναι τι ετοιμάζεις;

Είμαι σε μια φάση που όπως είπα κάνω ραντεβού πολλά, ακούω προτάσεις, παρακολουθώ την αγορά της δουλειάς μου να δω τι μπορεί να λείπει, καθώς και τις κινήσεις των άλλων. Επίσης ποτέ δεν σταμάτησα το κομμάτι του booking, ανά διαστήματα συνεργάζομαι με καλλιτέχνες στο κομμάτι των εμφανίσεων τους γιατί όπως προ είπα είναι κάτι που γνωρίζω καλά έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στον χώρο αυτό μέσα από εξαιρετικές συνεργασίες.

Με ποια λέξη θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Ανήσυχος...
Από το Blogger.