Συνέντευξη This is Just Life στον Χρήστο Κωνσταντίνου | Στέφανος Ανθόπουλος: "Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κάνουμε πιο εύκολα και γρήγορα αποδεκτό κάτι, με βάση το πόσο όμορφο δείχνει"
Ο Χρήστος Κωνσταντίνου, συναντά τον τραγουδιστή Στέφανο Ανθόπουλο για μία συνέντευξη που σίγουρα θέλεις να διαβάσεις...


Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική και το τραγούδι?

Θυμάμαι τον εαυτό μου γύρω στα 14 να ζητάω από τον πατέρα μου να μου μάθει κιθάρα. Βλέπεις μεγάλωσα σε ένα σπίτι με μπαμπά τραγουδιστή-κιθαρίστα! Όταν λοιπόν κατάφερα να βγάλω στην κιθάρα τις πρώτες μου συγχορδίες και να μπορώ να παίξω τραγούδια ξεκίνησα να τραγουδάω αλλά και να γράφω τα πρώτα μου κομμάτια... (Όχι δεν είμαι από αυτούς που έπιαναν μικρόφωνο από τα πέντε τους).


Μένεις μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, έχεις σκεφθεί να κατέβεις στην Αθήνα όπου οι ευκαιρίες για καριέρα είναι πιο πολλές?

Εννοείτε πως έχω σκεφθεί να κατέβω μόνιμα στην Αθήνα και είναι στα κοντινά μου σχέδια. Ωστόσο θεωρώ πως η Θεσσαλονίκη και γενικά η Βόρεια Ελλάδα σου προσφέρει το απαραίτητο ψήσιμο που χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να μπορέσει να σταθεί. Δεδομένου ότι στην Αθήνα οι ευκαιρίες ναι μεν είναι περισσότερες άλλα κι ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος.


Η εμφάνιση παίζει ρόλο στο επάγγελμα σου, την προσέχεις εσύ;

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κάνουμε πιο εύκολα και γρήγορα αποδεκτό κάτι, με βάση το πόσο όμορφος δείχνει. Σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν έχεις μια ωραία εμφάνιση κάνεις καλά την δουλειά σου η το αντίθετο. Πιστεύω πως ο κύριος παράγοντας είναι το αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και από εκεί και πέρα η εμφάνιση είναι το κερασάκι στην τούρτα. Προσωπικά προσέχω την εμφάνιση μου μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια κάνοντας γυμναστική και τρώγοντας υγιεινά...


Τι μουσικές επιρροές έχεις;

Οι επιρροές μου πηγάζουν κυρίως απο ξένο ρεπερτόριο. Michael Jackson, Prince, Sting, Stevie Wonder ,Eric Clapton, Bob Dylan.


Με ποιους τραγουδιστές θα ήθελες να συνεργαστείς είτε σαν τραγουδιστής είτε σαν μουσικοσυνθέτης?

Είναι αρκετοί αυτοί που θα ήθελα να συνεργαστώ..γι'αυτό θα σου ξεχωρίσω τους δύο πρώτους που μου έρχονται στο μυαλό, Νίκος Οικονομόπουλος, Δήμος Αναστασιάδης.
Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στην ζωή σου, και είσαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο?

Ο έρωτας είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. Αν θεωρήσουμε πως ο έρωτας προκαλεί ενθουσιασμό, χαρά , ανυπομονησία, σφίξιμο στο στομάχι και σε κάνει να έχεις την τάση  να σχεδιάζεις το μέλλον με το άτομο που έχεις επιλέξει, τότε μπορώ να πω πως είμαι καθημερινά ερωτευμένος με τη μουσική, το τραγούδι και τη δημιουργία.


Πώς είσαι σαν χαρακτήρας;

Κοινωνικός θα έλεγα, χαβαλές, απλός και αισιόδοξος.


Τι σ'αρέσει να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο και τι βαριέσαι να κάνεις ενώ πρέπει;

Μου αρέσει να πίνω καφέ με φίλους και να συζητάω...και βαριέμαι όταν χρειάζεται να στήσω τον ήχο στα live μου...Ναι δηλώνω ένοχος...


Ποια συμβουλή που σου έχουν δώσει δεν την ξεχνάς ποτέ. Και ποια συμβουλή έχεις δώσει εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου?

Νομίζω είναι μια από τις αμέτρητες συμβουλές που μου έχουν δώσει οι γονείς μου. Να κάνεις ότι σε κάνει ευτυχισμένο. Ενώ στον εαυτό μου λέω πάντα αν δεν σ'ευχαριστεί μην το κάνεις.


Ποιου ατόμου την γνώμη θες πρώτη για οτιδήποτε σε αφορά;

Όσον αφορά επαγγελματικά ζητήματα συμβουλεύομαι τους συνεργάτες μου. Όταν πρόκειται για προσωπικά θέματα, τον κολλητό μου.


Σε τι φάση της ζωής σου είσαι τώρα, ετοιμάζεις κάτι;

Είμαι σε μια χαλαρή φάση της ζωής μου, χωρίς πολύ πίεση. Ετοιμάζω σιγά σιγά τη δεύτερη δισκογραφική μου δουλειά, και στο μεταξύ εμφανίζομαι σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης...


Ο Στέφανος Ανθόπουλος με μια λέξη είναι .....

Καλά...
Από το Blogger.