Header Ads

Life Stories | Χώρισες; - Και γιατί κοιτάς ακόμη το profile του στο facebook;


Όλοι ( έστω και μία φορά ) έχουμε κοιτάξει το fb profile της προηγούμενής μας σχέσης. Ειδικά λίγες ώρες ή λίγα 24ωρα αφότου χωρίσαμε. Είναι το καλύτερο για μας ή τελικά προσθέτουμε και άλλες σκέψεις στο μυαλό μας;

Γράφει ο Άκης Τσακίρης

Ποτέ δεν έχει να κάνει με το αν χωρίσαμε ήρεμα ( το λες και στυλ Σουηδίας ), ή αν χωρίσαμε με παράπλευρες απώλειες όπως η ακοή των γειτόνων ή σπασμένα τασάκια στο πάτωμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μία επίσκεψη στο fb profile της προηγούμενης σχέσης μας θα την κάνουμε. Εξάλλου, το είχε πει και η Σαμάνθα από το Sex and The City. Μόλις χωρίσεις ξεκινάει ένας διαγωνισμός με τους πρώην. Δεν μιλάς μαζί του στο τηλέφωνο, ούτε τον συναντάς στη δουλειά, στην ίδια παρέα, στο δρόμο. Ορκίζεσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να τα ξαναβρείς μαζί του αλλά δεν τον έχεις διαγράψει από φίλο σου στο Faceboοk και επιπλέον μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του για να μάθεις τα νέα του. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Αρχικά μπορεί και να μην έχει κάνει καμία δημοσίευση. Ξέρεις πώς είναι πολλές φορές οι άνθρωποι. Πέφτουν το ίδιο ψυχολογικά αλλά δεν το δείχνουν όπως εσύ που έχεις ανεβάσει όλο το album της Adele, ενώ λίγες ημέρες πριν postαρες το "Δεν μιλούν οι μαργαρίτες". Χριστέ μου πού πήγε η ποιότητά; Περίπατο θα μου πεις, μαζί με την ανεβασμένη σου ψυχολογία.

Από την άλλη όμως, υπάρχει και το δεύτερο αποτέλεσμα, το οποίο συμβαίνει και πιο συχνά. Βλέπεις μια φωτογραφία που είναι αγκαλιά με κάποια. "Ποια είναι αυτή;", αναρωτιέσαι. "Και τι συμβαίνει μεταξύ τους;". Τον βλέπεις να διασκεδάζει με την παρέα του και σου τη σπάει γιατί περνάει καλά μακριά σου. Και εκεί είναι που αναρωτιέσαι σαν μία ακόμη Sarah Jessica Parker. Πού πήγε όλη εκείνη η αγάπη που σου είχε δείξει; Και επειδή χωρίσατε τι; Μπορεί τόσο εύκολα να φύγει η αγάπη από κάποιον μόλις χωρίσει;


Και κάπου εκεί περνάς στο επόμενο στάδιο του χωρισμού σου. Και μην ξεχνάς ότι όλα αυτά τα προκαλείς στον εαυτό σου διότι άνοιξες το profile του στο facebook ενώ κανονικότατα θα έπρεπε να το διαγράψεις και να προχωρήσεις την ζωή σου. Όσο μπορείς τέλος πάντων. Τουλάχιστον διέγραψέ τον για να ξεκινήσεις να προχωράς παρακάτω.

Έτσι λοιπόν, κάνεις ένα copy του url της φωτογραφίας με την άλλη και το στέλνεις σε όλες σου τις φίλες και αναρωτιέστε όλοι μαζί: "Είναι καλύτερη αυτή; Τί έχει αυτή που δεν έχεις εσύ;". Και όλα αυτά τα ίδια πράγματα που βλέπουμε έναν πρώην να έχει συνεχίσει την ζωή του, ενώ εμείς διαλέγουμε πλερέζες για να βάλουμε.Μην νομίζεις βέβαια ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα το να διαγράψεις το profile του. Το έχω πάθει και εγώ. Το να μην ξέρεις τί γίνεται στην ζωή του ανθρώπου που αγάπησες αλλά τελικά έκανε τον κύκλο του και έφυγε, είναι ακόμη χειρότερο από το να βλέπεις ότι είναι καλά και ότι συνεχίζει μία όμορφη και χαρούμενη ζωή. Ίσως τελικά το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απλά να κρατάμε μία απλή και χαλαρή επαφή μέσω facebook. Από την μία μπορεί να σε βοηθήσει να βλέπεις ότι συνέχεια δουλεύει και ότι απλά βλέπει σειρές και ταινίες στο σπίτι με φίλους, αλλά ίσως πρέπει να περιορίσεις και τις επισκέψεις σου στην αρχική σου σελίδα για λίγο καιρό. Διότι τι χρειάζεται να ξέρεις αν έχει μία καλύτερη ζωή μακριά σου;Από το Blogger.