Η Μαντάμ Σουσού επιστρέφει στην θεατρική σκηνή με την λατρεμένη Δήμητρα Παπαδοπούλου | Η ιστορία του έργου και οι ηθοποιοί που πέρασαν από τον πιο διάσημο ρόλο

Οκτωβριος 2017. Η Μαντάμ Σουσού ανεβαίνει στην σκηνή του Παλλάς με την Δήμητρα Παπαδοπούλου να υπογράφει την διασκευή αλλά και να κρατάει τον ομώνυμο ρόλο...


Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντίνου


Η υπέροχη Μαντάμ Σουσού απέκτησε για πρώτη φορά μορφή το 1942 από την μεγάλη ηθοποιό του θεάτρου Κατερίνα Ανδρεάδη πιο πολύ γνωστή ως κυρία Κατερίνα, η οποία έπαιξε και με μεγάλη επιτυχία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η πρωτη Μανταμ Σουσου . Η κυρία Κατερινα. (Ανδρεαδη)

Η επόμενη ήταν η Μαίρη Αρώνη το 1946 ενώ το 1948, η Μαντάμ Σουσού μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με την μοναδική Μαρίκα Νεζερ έχοντας δίπλα της δύο μεγαθήρια του θεάτρου, τον Βασίλη Λογοθετίδη και τον Γιώργο Παππά που έπαιξαν τους ρόλους "Παναγιωτάκης" και "Κατακουζηνός" αντίστοιχα. 

Η δευτερη Μανταμ Σουσου το 1946. Η κυρια ΜΑΙΡΗ Αρωνη. Στην φωτογραφια ειναι με τον συγγραφεα της  Μανταμ Σουσου, τον κυριο Δημήτρη Ψαθα.

Το σενάριο έγραψε ο Νίκος Τσιφόρος φυσικά βασισμένο στα κείμενα του Δημήτρη Ψαθά και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τάκης Μουζενίδης. Δυστυχώς όμως η κόπια της ταινίας έχει χαθεί και υπάρχουν μόνο κάποιες φωτογραφίες.Δύο χρόνια αργότερα, το 1950, η Μαντάμ Σουσού με την Γεωργία Βασιλειάδου κατακτά και το ραδιόφωνο και 22 χρόνια μετά, γίνεται τηλεοπτική σειρά με την Άννα Παϊταζή στον ομώνυμο ρόλο, ενώ για πρώτη και μοναδική φορά, ο Δημήτρης Ψαθάς υπογράφει το σενάριο με τον Δημήτρη Λυγίζο στην σκηνοθεσία.Το 1986 έγινε και πάλι τηλεοπτική σειρά με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την Άννα Παναγιωτοπούλου να αφήνει εποχή με την ερμηνεία της χάρη στις σκηνοθετικές οδηγίες του Θανάση Παπαγεωργίου που υποδύθηκε και τον "Παναγιωτάκη", ενώ ο Άγγελος Αντωνόπουλος τον "Κατακουζηνό". Ακριβώς 12 χρόνια μετά, η Άννα Παναγιωτοπούλου, ανέβασε τη Μαντάμ Σουσού στο Θέατρο Βρετάνια με τον Νίκο Γαλανό και τον Σταύρο Παράβα σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους.Το 2011 -2012, ο Γιώργος Αρμένης σκηνοθετεί την Φωτεινή Μπαξεβάνη ως Μαντάμ Σουσού για λογαριασμό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το κοινό για άλλη μία φορά σπεύδει να δει την πυργοδέσποινα του Μπυθουλα να πέφτει στα νύχια του τυχοδιώκτη Κατακουζηνού σε ένα κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο.Φέτος, η Μαντάμ Σουσού, επιστρέφει στο θέατρο χάρη στις Θεατρικές Σκηνές των Γιάννη Κεντ και Πάνου Κατσαρίδη με την Δήμητρα Παπαδοπούλου να υπογράφει την διασκευή αλλά και να ενσαρκώνει την αγαπημένη ηρωΐδα του Ψαθά στη σκηνή του Παλλάς υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα και με την επιτυχία να είναι δεδομένη.

Από το Blogger.