Header Ads

Σπιτική γρανίτα καρπούζι: Το απόλυτο must για τον φετινό καύσωνα




Μπορεί τον χειμώνα να συνηθίζουμε να δημιουργούμε περισσότερο στην κουζίνα μας και το καλοκαίρι να μην μπαίνουμε εύκολα στην διαδικασία της προετοιμασίας, αλλά ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη τα "έτοιμα εδέσματα" και να φτιάξεις μία γρανίτα καρπούζι, εύκολα και γρήγορα...



Δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Βάλε στον πάγκο σου μισό καρπούζι ( καλύτερα να το έχεις για μία ωρίτσα στο ψυγείο πριν το κόψεις ), χυμό από δύο λεμόνια σε ένα ποτήρι, στέβια σε σκόνη ( από την οποία θα χρησιμοποιήσεις 2 κουταλιές της σούπας ) και 2 ποτήρια παγωμένο νερό.

Αφαίρεσε από το καρπούζι όλα τα κουκούτσια και πέρασε το από το μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός. Στη συνέχεια τοποθέτησε τον χυμό καρπούζι σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε τον χυμό από δύο λεμόνια, τα 2 ποτήρια παγωμένο νερό και τις 2 κουταλιές σούπας στέβια σε σκόνη. Αυτό ήταν! Αφού ανακατέψεις καλά, τοποθέτησε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από 4 περίπου ώρες η σπιτική γρανίτα καρπούζι είναι έτοιμη να την σερβίρεις.


Από το Blogger.