Δώσε τέλος στις ανασφάλειες μέσα στη σχέση σου
Γράφει ο Άκης Τσακίρης


Και αυτή τη φορά, το κείμενό μου μας βρίσκει στο λιμάνι της Χίου. Τί κάνω εδώ; Απλά ήρθα για ψώνια στο καλύτερο, στο no1 fashion shop "Signature by Constantine". Το θέμα όμως με τις ανασφάλειες σε μία σχέση, ήρθε μέσα από μία συζήτηση στον καφέ με μία συνάδελφο στα Flocafe της Χίου.

Η αλήθεια λοιπόν, ήρθε τόσο ξαφνικά, πίνοντας ένα Fredo Espresso και λέγοντας την εξής φράση: "Δεν υπάρχει τίποτα πιο άσχημο από το να βρίσκεσαι μέσα σε μια σχέση και να μην μπορείς να νιώσεις ασφάλεια". Κι εγώ φυσικά για μία ακόμη φορά το έκανα χειρότερο λέγοντας: "Και το χειρότερο είναι, όταν αυτή η σχέση σου δίνει τα πάντα". 

Γιατί αγαπημένοι μου, όταν είσαι σε μία σχέση που σου δίνει όλα όσα ζητάς από τον/την σύντροφό σου, οι ανασφάλειες κάνουν την περίπτωση τόσο μα τόσο δύσκολη και έρχονται να σε κάνουν να μην μπορείς να εκτιμήσεις τίποτα απολύτως από όσα σου δίνει το "άλλο σου μισό". Και κάπως έτσι έρχονται οι λάθος κινήσεις και επιλογές, που φέρνουν ένα σχεδόν πρόωρο τέλος στη σχέση σου.

Αυτό είναι που πραγματικά θέλεις; Όχι θα μου πεις και φυσικά θα έχεις δίκιο και ήρθε η ώρα, εγώ ( που τα κάνω πάντα χάλια στις σχέσεις μου - είναι γνωστό πια ) να σου θυμίσω όλα όσα έχεις ξεχάσει εσύ, ή - για να είμαστε ειλικρινείς - όσα σε έχουν κάνει οι ανασφάλειες να πιστεύεις. Πριν από όλα όμως, πρέπει να παραδεχθείς το εξής: "Πρέπει να βγω άμεσα από τον συναισθηματικό πανικό που έχει μείνει στο σαλόνι σου σαν κουμπάρα που ήρθε για επίσκεψη για τα καλορίζικα".

Για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου και όπως πρέπει στη σχέση σου, αρχικά δώσε τέλος στην ανασφάλεια που σε καταδιώκει αρχίζοντας σιγά σιγά να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Είναι αυτές οι γνωστές κινήσεις που κάνουμε πάντα στον καθρέφτη του μπάνιου μας, που μιλάμε στον εαυτό μας και τον πείθουμε για το πόσο εμπιστοσύνη έχουμε. Αφού έχουμε αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ήρθε η ώρα να δουλέψουμε παράλληλα και την αυτοεκτίμησή μας. Πώς θα γίνει αυτό; Απλά κρατώντας την ανεξαρτησία που μας διακατέχει πάντα όταν μπαίνουμε σε μία νέα σχέση, ή την γνωστή ανεξαρτησία που δεν μπορεί να ξεχάσει κανένας μα κανένας Έλληνας και είναι πραγματικά μέσα στο αίμα μας. 

Στόχοι αγάπη μου! Στόχοι! Βάλε στόχους για σένα και το ταίρι σου! Ξεκίνα να μπαίνεις και πάλι σε ένα πρόγραμμα με σχέδια και καταστάσεις για τους δυο σας και διώξε τη ρουτίνα που έχουν φέρει οι ανασφάλειες. Σου φαίνονται λογικά όλα τα παραπάνω και είμαι σίγουρος! Γιατί όμως δεν τα κάνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις ένα ένα τα βήματα για να σώσεις τη σχέση σου; Ναι θα μου πεις και πολύ το άργησες...
Από το Blogger.