Header Ads

"Περί έρωτος : Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός" - Γράφει η Μαρία Μαυρογένη
Η Μαρία Μαυρογένη επιστρέφει στο www.thisisjustlife.gr και για μία ακόμη φορά βάζει τα συναισθήματά μας στη θέση τους.
Γεια σας και καλησπέρα, 


ναι, λοιπόν, αυτό είναι το δυναμικό come back μου μετά από πολυήμερες διακοπές και μετά από πολλή σκέψη και περισυλλογή πράγμα το οποίο μου ήταν και απαραίτητο γιατί ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι τι να σου κάνει...


Έτσι, αφού ευχηθώ γραπτώς σε όλους σας καλό φθινόπωρο -μη με μισήσετε- , τόσα έχουμε περάσει τους προηγούμενους μήνες, και αφού κάνω μια σιωπηλή τελετή στο βωμό των διακοπών για εμάς που αυτό το καλοκαίρι τις είδαμε μόνο στα Instagram και Facebook ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, θα μπω στο θέμα αυτό που από καιρό ήθελα να αγγίξω αλλά όλο το άφηνα για μια καλύτερη στιγμή!


Αυτή δεν ήρθε ποτέ και έτσι θα το φέρω στο προσκήνιο τώρα γιατί ένα άλλο καλό που έμαθα όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι το " μην αφήνεις τα θέματα του "Περί έρωτος" για την επόμενη φορά, διότι κάποιος/α εκεί έξω καίγεται να ταυτιστεί μαζί σου...


Και το θέμα μου είναι το εξής βασικό και καθόλου αμελητέο μιας και βρίσκονται παντού : Social Media . 
Social Media και "φαίνεσθαι" .
Social Media και έρωτας.
Social Media και παραπληροφόρηση.
Social Media και άλλο βλέπω και άλλο είναι.


Τώρα, λοιπόν, θα το υποστείτε όλο αυτό γιατί πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα ηχηρό STOP σ' αυτό τον χείμαρο της εικόνας χωρίς ουσία . (Νιώθω λίγο έτοιμη να βγω με τα πλακάτ στο Σύνταγμα - αλλά δεν βαριέσαι, νέα είμαι ακόμα-...)


Ο λόγος που θα ξεφύγω από τα κατά τ' άλλα γνωστά και μη εξαιρεταία λημέρια του καθαρού έρωτα είναι απλός και προφανής.


Κόσμε εκεί έξω, τυρρανιέσαι μ' αυτό το ζήτημα και ας το παίζεις cool . Έχεις άπειρες φορές μπει στο τρυπάκι να συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων, τη δουλειά σου με των άλλων, το μεταφορικό σου, το κατοικίδιό σου, τις εξόδους σου, την οικονομική σου κατάσταση, τους φίλους, τον σύντροφο, το σώμα σου...
Χμμμ, και άσε με να μαντέψω συνήθως βγαίνεις υπό.


Ναι, οκ, δεν είστε όλοι, είστε όμως οι περισσότεροι και αυτό δεν πηγάζει από εσάς γιατί είστε προβληματικοί.
Πηγάζει από το ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και σίγουρα χωρίς την ίδια δουλειά, λεφτά, σπίτι, παρουσιαστικό.


Κάποια στιγμή πρέπει να βγει κάποιος και να πει, γράψει, φωνάξει το εξής πασιφανές που για κάποιον ανεξήγητο λόγο όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μπορεί να παραδεχτεί λες και κρατάμε στα χέρια μας κρατικό μυστικό.


ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΩ ΕΙΜΑΙ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΦΑΝΤΕΖΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ. 
Επιστρέψαμε στη βιτρίνα, στη λεζάντα, στο "κοίτα με, υπάρχω", στο δες τι φοράω, οδηγάω, πηδάω και βάλε μου βαθμό. (παρντόν για τους πουριτανούς, συνήθως μιλάω καλύτερα...)


Υπάρχει κόσμος, φίλοι μου, που πληρώνεται γι' αυτό, ζει απ' αυτό, πώς αλλιώς να το εξηγήσω!


Και την ίδια στιγμή, εσύ κοιτάς τις ορδές από φωτογραφίες εδώ, εκεί, παρακεί, φορέματα, κοστούμια, αυτοκίνητα, κότερα, μηχανές, μπουκάλια, γλέντια και χαρές και πολλούς κώλους ρε παιδιά, πολλούς κώλους και αναρωτιέσαι πού ακριβώς έχεις κάνει λάθος. 


Αχα, υπάρχουν και αυτά. Αλλά υπάρχουν πολύ λιγότερο απ' ότι νομίζεις, πίστεψέ με. 
Και σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που τα δούλεψαν, τα ξόδεψαν και τράβηξαν και μια selfie στην υγειά μας και μαγκιά τους όμως αυτός που περνάει πραγματικά καλά γιατί να έχει τόση ανάγκη να μας το δείξει ;


Και κάπως έτσι λίγο πριν κλείσω θα κάνω μια αναφορά και σε εσάς που έχετε στραμπουλήξει το μυαλό σας στην σκέψη, γιατί όση ώρα σας έγραφα μου ήρθαν και εμένα στο μυαλό λόγια και συζητήσεις του καλοκαιριού και αυτό το θέμα φορέθηκε πολύ.


''Γιατί να μην είμαι σαν αυτόν, γιατί να μην ντύνομαι σαν αυτή, αν ήμουν έτσι θα της άρεσα περισσότερο, έπιασα το σύντροφό μου να κοιτάζει εκεί..."
Ένιωσα. Θλίψη.
Συζήτησα γιατί ένιωσαν έτσι.
Κατάλαβα. Και αποφάσισα να εκθέσω για ακόμη μια φορά τις ίδιες σκέψεις που όσοι ήσασταν μαζί μου σ' αυτό το ταξίδι από την προηγούμενη σεζόν έχετε πια μάθει καλά, μήπως και "ακουστώ" περισσότερο. Και θα ειμαι λακωνική.
Είστε ξεχωριστοί. Είστε υπέροχοι. Είστε για τον εαυτό σας και για λίγους. 
Γι' αυτούς που προσπάθησαν και το κέρδισαν να σας γνωρίσουν. Και έπεσαν στα βαθειά...
Για τους λοιπούς υπάρχει και το Instagram...
Υ.Γ Την ψυχή και το χαμόγελο στα χείλη σας μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε.
Και ξεκαθάρισμα παιδιά, ήρθε Σεπτέμβρης.
Ντουλάπες και ζωές...
Ειλικρινά, εγώ, η Μαρία.
Από το Blogger.