Header Ads

Οι 5 τρόποι που πρέπει να καταναλώνεις τα αβγά αν θες να χτίσεις μύες!




Το ότι τα αβγά είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεΐνης το γνωρίζεις, το ότι πρέπει να τα καταναλώνεις για να δεις τους μύες σου να μεγαλώνουν το γνωρίζεις επίσης. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι οι κατάλληλοι τρόποι να το καταναλώνεις ώστε να επωφελήσε πλήρως από αυτά!

Παρακάτω σου προτείνουμε μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές που περιέχουν ή αποτελούνται εξ ολοκλήρου από αβγό, έτσι ώστε να το εντάξεις συστηματικά στην διατροφή σου και να μην το βαρεθείς τρώγοντας το μόνο με λίγους και πολύ τετριμμένους τρόπους!

1. Φτιάξε muffins


Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε καλά μια φόρμα για κεκάκια. Σε ένα μπολ σπάσε 6 αβγά ολόκληρα και 6 ασπράδια. Προσέθεσε στα καλά χτυπημένα αβγά, τυρί χαμηλών λιπαρών και όσα λαχανικά θέλεις (πιπεριά, μανιτάρια, κολοκύθι). Μοίρασε στις φόρμες το μείγμα και φτιάξε περίπου 10-12 muffins. Ψήσε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βάζεις ένα μαχαίρι μέσα στο muffin και να βγαίνει χωρίς καθόλου υγρασία. Μπορείς να τα σερβίρεις κρύα ή ζεστά!


2. Το τέλειο τοστ


Σπάσε ένα αβγό σε ένα καυτό τηγάνι και μαγείρεψε το σαν μάτι μέχρι το ασπράδι να ψηθεί καλά και ο κρόκος να γίνει όσο σφιχτός θέλεις. Μόλις ψηθεί βγάλε το από τη φωτιά και ας το να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ετοίμασε δυο φέτες πολύσπορου ψωμί του τοστ και βάλε μέσα μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και φέτες ντομάτας, αγγουριού, ή ακόμα και αβοκάντο. Πριν κλείσεις το σάντουιτς με τη δεύτερη φέτα ψωμιού βάλε μέσα και το αβγό μάτι που μαγείρεψες και έχεις έναν από τους πιο χορταστικούς και υγιεινούς τρόπους να απολαύσεις το αβγό σου!






3. Φάε αβγό με βρώμη

Σε ένα μπολ βάλε 1 και 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης και ένα χτυπημένο αβγό. Διάβασε από τις οδηγίες μαγειρέματος της συσκευασίας της βρώμης πόσο νερό χρειάζεσαι για να μαγειρευτούν καλά εαι πρόσθεσέ το στο μείγμα. Βάλε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά. Μπορείς να σερβίρεις το ιδιαίτερο κέικ σου με φρούτα ή και μέλι.

4. Ποσέ αβγά με λαχανικά


Μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίξε ένα σπασμένο αλλά όχι χτυπημένο αβγό. Άρχισε να το ανακατεύεις απαλά με κυκλικές κινήσεις μέχρι το ασπράδι να μαγειρευτεί σωστά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλε το ποσέ αβγό και σέρβιρέ το μαζί με βραστά λαχανικά, όπως μπρόκολο ή ακόμα και με μερικές φέτες αβοκάντο.

5. Ομελέτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Σε μια φόρμα για muffin καλά λαδωμένη ρίξε τον χυλό από 1 - 2 αβγά σπασμένα και χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι. Μέσα στο μείγμα πρόσθεσε αν θες ντομάτα κομένη ή πιπεριά. Βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 40-45 δευτερόλεπτα και είσαι έτοιμος να απολαύσεις ένα τέλειο και γρήγορο κέικ- ομελέτα!

Από το Blogger.