Header Ads

Ο Morris Brown φτιάχνει το καλύτερο handmade gelato που έχεις φάει




Το καλό παγωτό θέλει μεράκι, πάνφρεσκες πρώτες ύλες, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και άπειρη φαντασία και ο Morris το ξέρει καλά αυτό.

Την καλή την gelateria την ξεχωρίζεις από τρία πράγματα. Πρώτο, όταν κάθεσαι μπροστά στην βιτρίνα της και γεμίζει με ορμόνες χαράς ο εγκέφαλός σου και η αδρεναλίνη σου να έχει βαρέσει ταβάνι επειδή δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Δεύτερο, μόλις βουτήξεις το κουταλάκι μέσα στο παγωτό να νιώθεις τους σιελογόνους αδένες σου να παθαίνουν υπερέκκριση από την αναμονή. Τρίτο, μόλις το παγωτό αγγίξει τον ουρανίσκο σου να κλείνεις τα μάτια και ανεπαίσθητα μουγκρητά να ξεφεύγουν από την ευχαρίστηση που νιώθεις.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό όταν έφαγα gelato στο Morris Brown.





Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα για πρώτη φορά υπήρχε μια μικρή ουρά μπροστά μου και δεν μπορούσα να δω την βιτρίνα. Έβλεπα τους ανθρώπους να σκύβουν και να βρίσκονται μπροστά σε διλήμματα και ερωτήματα που δύσκολα μπορούσαν να λύσουν. Περίμεναν να τους μιλήσει μια γεύση, να τους επιλέξει και όχι να διαλέξουν εκείνοι. “Μα καλά πόσο δύσκολο είναι να διαλέξει κανείς παγωτό;” σκέφτηκα. Σαν κάποιος να άκουσε την σκέψη και αμέσως άρχισαν να ακούγονται στον αέρα γεύσεις που δεν είχα ποτέ ξανακούσει, δεν είχα καν φανταστεί.









Στου Morris Brown είναι ασύλληπτο το τι γεύσεις μπορείς να συναντήσεις Ενδεικτικό στοιχείο: Έχουν περάσει από την βιτρίνα πάνω από 400 γεύσεις στα τρία χρόνια λειτουργίας του. Ανανάς με κόλιανδρο, λευκή σοκολάτα με μάντολες Κεφαλλονιάς, κρέμα με δενδρολίβανο και μέλι, πορτοκαλόπιτα, double dark chocolate και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις και είναι πολύ θαυμαστό το πως η Ρενάτα βρίσκει συνέχεια καινούργιες γεύσεις, καινούργια κίνητρα, καινούργιες προκλήσεις.


Από το Blogger.