Header Ads

Καλοκαιρινή συνταγή: Ταλιατέλες με σπανάκι.. μια εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε!




Μια εύκολη και θρεπτική συνταγή που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του τι θα φάμε και σήμερα;! Είναι μια γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή που αξίζει να δικιμάσετε!




Το σπανάκι αποτελεί μια σούπερ τροφή της διατροφικής αλυσίδας καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες A, B, C για τον ανθρώπινο οργανισμό πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο και φυτικές ίνες που οξυγονώνουν τον οργανισμό και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον καταπολεμάει το γήρας και την αρθρίτιδα θωρακίζοντας επίσης και τις λειτουργίες του εγκεφάλου και της καρδιάς, ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες σου προσφέρουν λαμπερό και υγιή δέρμα αλλά και δυνατό ανοσοποιητικό.

Θέλεις και άλλα για να πειστείς και να το εντάξεις στη διατροφή σου;! Το καλό είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί εύκολα σε πολλά καθημερινά φαγητά όπως πίτες, μακαρονάδες, σαλάτες ή ως συνοδευτικό αφού είναι γευστικότατο και θρεπτικόταυτόχρονα! Δες παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής για να επωφεληθείς και συ από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του!


Υλικά

½ kg ταλιατέλες (προτίμησε ολικής)
600 γρ.σπανάκι
1 φρέσκο κρεμμύδι
300 γρ. philadelphia cottage cheese
50 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μία κατσαρόλα και πλένουμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και τα δύο και σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί, μετά προσθέτουμε τις ταλιατέλες και το philadelphia cottage cheese.
Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

Από το Blogger.