Header Ads

Περί έρωτος " Η αμφιβολία σκοτώνει..." - Γράφει η Μαρία Μαυρογένη
Γεια σας και καλησπέρα, 


είναι απόγευμα Τετάρτης και μετά από ένα διάστημα απουσιών μου (τις δικαιολόγησα όλες) , ένιωσα πως κάτι γαργαλούσε την παλάμη μου και χωρίς πολλή σκέψη κατάλαβα τι ήταν ή μάλλον τι έλειπε. 


Έτσι, λοιπόν, επιστρέφω δριμύτερη για να σας εκφράσω για πολλοστή φορά σκέψεις και δαιμόνια που φυλάω μέσα μου και συχνά ανακυκλώνω μέχρι που τα κάνω άρθρα και σας τα εκθέτω.
Οπότε με λυτρώνετε. Οπότε ευχαριστώ.


Μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι - ανώμαλο μεν, καλοκαίρι δε- και αν και λόγω καιρού έχουμε διχαστεί τα ανθρώπινα όντα, εμείς λέμε ότι καλοκαίριασε για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά σ' αυτό το ανέμελο της διάθεσης που θες δεν θες θα σε πιάσει με το που μπει ο Ιούνης. Και ο Μάης. Και απ' την Άνοιξη κιόλας. Είναι να το 'χεις στο αίμα σου...


Αφού μπήκε τελικά άλλαξε λίγο αυτή η διάθεση που πασχίζουν να μας την εξαφανίσουν και έτσι άλλαξαν λίγο και τα διάφορα που σκέφτομαι και πήραν μορφή καλοκαιρινή.


Η αμφιβολία , φίλοι μου. Ή οι αμφιβολίες. Γιατί αν έρθει η πρώτη, ακολουθούν και οι άλλες γαϊτανάκι - σιγά μη μας έκαναν τη χάρη- και σιγά σιγά μας τρώνε. 
Πώς τρως το πρώτο παγωτό του καλοκαιριού ; Έτσι ακριβώς!
Τουλάχιστον το παγωτό έχει ωραία γεύση , επειδή όμως η αμφιβολία είναι σκέτη πίκρα , έρχομαι εγώ τώρα και θέτω το εξής ζήτημα :


Γιατί να υπάρχει; Και πες καλά να υπάρχει. Γιατί να την γευόμαστε; Και πες καλά να την γευόμαστε. Γιατί να μας επηρεάζει τόσο; Κακώς που μας επηρεάζει τόσο ! Γιατί όπως προείπα ή μάλλον όπως "προέγραψα" άπαξ και μπεις στο τούνελ χάνεσαι και φως δεν έχει ούτε και καθαρό αέρα και ως επί το πλείστον ούτε ένα χέρι να πιαστείς! 


Έτσι λειτουργεί το ζιζάνιο αυτό και στον εαυτό μας αλλά και στον έρωτα. Και ως γνωστόν, φίλοι μου, όποιος δεν τα 'χει καλά με τον εαυτό του , δεν τα έχει και με τους άλλους. Και με αυτόν τον έναν άλλο. Τον σημαντικό. 


Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και όσο να πεις λυγίζουμε κατά καιρούς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε θέση να αγαπήσουμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω εκείνες τις στιγμές αλλά επίσης να έχουμε στο πλευρό μας έναν άνθρωπο που να μπορεί να μας θυμίζει ποιοι είμαστε και γιατί δεν πρέπει να αισθανόμαστε έτσι!


Το καλοκαίρι, αν και ωραία εποχή, έχει και τις παγίδες του γιατί είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας είτε είσαι μικρός είτε είσαι μεγάλος αρχίζουν αυτά τα χαζά , τα γνωστά, τα της εποχής : "είμαι αρκετά καλός - καλή, ωραίος- ωραία, αδύνατος- αδύνατη, ψηλός- ψηλή, γυμνασμένος- γυμνασμένη, όμορφος- όμορφη; " και πάει λέγοντας... 
Το ζόρι βέβαια δεν είναι όταν κάνεις την ερώτηση. Είναι όταν πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου μια ρεαλιστική ΚΑΙ πειστική απάντηση η οποία -αφήστε με να μαντέψω- ποτέ σχεδόν δεν σας καλύπτει και είναι στο 90% αρνητική. (Ειδικά αν είστε γυναίκες. Ξέρετε εσείς.) Μάλιστα. 


Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που ο άνθρωπος που έχετε επιλέξει να βρίσκεται δίπλα σας στη ζωή, σας τονίζει αυτές τις αμφιβολίες και καμία προσπάθεια δεν κάνει να σας καθησυχάσει; 
Όχι με ψέματα. Με αυτό που λέμε "είσαι_ο_εαυτός_σου_και_αυτό_είναι_που_αγάπησα_σε_σένα" . Με μια λέξη αγάπη.


Είναι σπουδαίο να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να επιλέγεις έναν άνθρωπο που σ' αγαπάει και σε σέβεται.
Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε μια σχέση, γάμο, κατάσταση που σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας, όχι από δικό σας καπρίτσιο αλλά από την συμβολή του σημαντικού άλλου, τότε κάτι πηγαίνει πραγματικά στραβά και κανονικά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναθεωρήσετε όλη την στάση ζωής σας.


Είναι λυτρωτικό να σε δέχεσαι όπως είσαι και να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος για την πάρτη σου και για τον άνθρωπό σου, ποτέ όμως μην σε υποτιμήσεις και μην αφήσεις κανέναν να το κάνει. Άλλωστε αν σ' αγαπάει στ' αλήθεια δεν θα χρειαστεί καν...


Να θυμάστε πάντα το πιο σημαντικό απ' όλα! 
Η αμφιβολία , αγαπητοί μου, "σκοτώνει" τον έρωτα...αφού πριν έχει "σκοτώσει" και εσάς τους ίδιους...


Κάποτε μου είχε πει μια σπουδαία γυναίκα που είχε καταλάβει τη ζωή : " Οι άνθρωποι, να σε ξέρουν από την μέση και κάτω. Από την μέση και πάνω είναι η καρδιά. Αυτή είναι για έναν. "


Όπως καταλαβαίνετε, συλλέγω συμβουλές και, αλήθεια, στη ζωή έχουν βρει την πιο ωραία εφαρμογή!


Για τους δικούς σας ανθρώπους, που αξίζει να σας ξέρουν απ' τη μέση και πάνω να είστε ΕΣΕΙΣ.
Για τους άλλους που δεν εκτιμούν αυτό το ΕΣΕΙΣ υπάρχει μια άλλη ωραία συμβουλή που δεν ξέρω αν την έχει πει κάποιος σπουδαίος αλλά σας την λέω εγώ. Και είναι άκρως καλοκαιρινή και επίκαιρη .


"Τα κουβαδάκια τους και σε άλλη παραλία...!!!"

Ειλικρινά, εγώ, η Μαρία.
Από το Blogger.