Header Ads

The Walking Dead Season 6 Episode 16 | The Last Day on Earth

Είδαμε λοιπόν το επικό φινάλε του The Walking Dead 6 και φυσικά ( ! ) το κείμενο περιέχει εκατομμύρια spoilers...

Και επιτέλους είδαμε τον Negan, ο οποίος είναι ο πιο τραγικός και κακός χαρακτήρας που είδαμε ποτέ στα έξι χρόνια προβολής της σειράς. Τέτοια κακία δεν έχει γνωρίσει κανένας άλλος χαρακτήρας, άσχετα αν μετά από μία τεράστια αναμονή μίας ολόκληρης σεζόν αποφάσισαν οι παραγωγοί να τον εμφανίσουν. Το μόνο το οποίο θέλει, είναι ο Ρικ και η ομάδα του να καταλάβουν πως εκείνος κάνει κουμάντο πια στα χρόνια της Ζομποαποκάλυψης και ότι η μοναδική τους δουλειά είναι να μην φέρνουν αντίρρηση και απλά να δίνουν το 50% από όλα όσα έχουν στην Αλεξάνδρεια κάθε φορά που το ζητούν.

Θα μπορούσες να τον χαρκατηρίσεις άνετα ως ένας "Νονός" της εποχής των ζόμπι, που μπορεί και οργανώνει εμπόδια σους χαρακτήρες της σειράς, με αποτέλεσμα να μην έχουν πού να πάνε και να κάνουν κύκλους. Όσους αντιπερισπαμούς και να δημιουργούσαν, το σίγουρο ήταν από την αρχή ότι το αποτέλεσμα του Negan θα επικρατούσε. Πρόκειται για ένα αφεντικό που δεν διστάζει να δώσει και αλιγορικές σημασίες στα μπλόκα του, όπως αυτό με την κομμένη κοτσίδα της Mishonne σε ένα από το ζόμπι, αλλά και τα βέλη του Daryl σε ένα άλλο. Και φυσικά όλα αυτά, την ίδια ώρα που παρακολουθούσαμε σε μικρά αποσπάσματα τον λόγο του Negan απέναντι στην ομάδα του Ρικ και στον ίδιο, μέσα από τα μάτια του Daryl και της Mishonne που βρίσκονταν κάπου κλειδωμένοι.

Ναι! Ο Daryl ζει και είναι τραυματισμένος. Χαρείτε μαζί μας! Για το οποίο δεν ξέρουμε αν πρέπει να σας πούμε να χαρείτε, είναι για όσα συνέβησαν στην Carol, η οποία πέρασε μία κόλαση με τα βασανιστήρια ενός από τους Σωτήρες. Τόσο τραγικά βασανιστήρια, που έφτασαν τον Morgan σε σημείο να σκοτώσει κάποιον ( πράγμα το οποίο δεν το κάνει ποτέ μιας και θεωρεί πως κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη ). Πρέπει όμως και να ανησυχούμε για αυτούς τους δύο, μιας και ακόμη δεν ξέρουμε ποιοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να τους βοηθήσουν και προφανώς θα το μάθουμε από τον Οκτώβρη. Για να έχουν τα άλογά τους και προφανώς αυτή την αμφίεση προστασίας, θα είναι από κάποια άλλη κοινότητα που μάλλον θα μπει στην έβδομη σεζόν ενεργά, όταν ο Negan και τα τσιράκια του, εξαφανιστούν από τον χάρτη και το Χίλτοπ ξαναγίνει η πρώτη προτεραιότητα των κατοίκων της Αλεξάνδρεια.

Οι πολίτες της Αλεξάνδρεια είναι και πάλι χωρισμένοι και σκόρπιοι με τον Ρικ και την ομάδα του να είναι στη χειρότερη θέση, μιας και έχει ένα σιδερένιο ρόπαλο ( της έδωσε και το όνομα Λουσίλ σου λέει ) το οποίο περιμένει τον νέο του "ιδιοκτήτη". Και κάπου εδώ έρχεται η μεγάλη οργή των fans, μιας και οι παραγωγοί αποφάσισαν να μην φανερώσουν στο τέλος του επεισοδίου το πρόσωπο που αποφάσισε να καταστρέψει ο Negan με το ρόπαλό του και να κάνουν τους πάντες να περιμένουν μέχρι τα νέα επεισόδια του Οκτώβρη. Βέβαια ( για να λέμε και την αλήθεια των spoilers ) απλά χρειάζεται μέσα στο καλοκαίρι να δούμε ποιός από το cast θα κλείσει συμφωνία με άλλη σειρά ή να διαρεύσουν οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα όπως και συνηθίζεται στο εξωτερικό από τους αγαπημένους παπαράτσι. 
Ας αναγνωρίσουμε όμως και ας δώσουμε τα βραβεία της σεζόν. Βραβείο ανδρείας απονέμεται στον Carl, ο οποίος όσο και αν έτρεμε ο πατέρας του από τον φόβο του, δεν έσταξε ούτε ένα δάκρυ και κράτησε την ψυχραιμία του τόσο καλά, που ούτε ο Morgan δεν θα κρατούσε τόση. Και τέλος, το βραβείο "δεν φοβάμαι τον θάνατο" ( δικός μας τίτλος είναι αυτό ) απονέμεται στην Carol, η οποία στην προοπτική του θανάτου απλά γελούσε...

Ραντεβού τον Οκτώβρη με το The Walking Dead, αλλά μην ξεχνάς πως το Fear The Walking Dead επιστρέφει με δεύτερη σεζόν από τις 10 Απριλίου και το prequel μπορεί να μας κρατήσει μία συντροφιά για να περάσουν τα νεύρα μας για το τόσο αινιγματικό τέλος της σεζόν που αποφάσισαν να δώσουν οι παραγωγοί.


Το The Walking Dead παίζει κάθε Δευτέρα στις 22:45 στο Fox Greece, 
ενώ όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα και on demand μέσω του foxplay.gr 

Επιμέλεια: Άκης Τσακίρης

Από το Blogger.